Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
15.1 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον περιφερειακό Πυλαία - Πανόραμα - Χορτιάτη

Ξεκίνησαν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στον περιφερειακό Πυλαία – Πανόραμα – Χορτιάτη

Έπιασαν δουλειά τα συνεργεία για την αποκατάσταση του περιφερειακού δικτύου Πυλαίας Πανοράματος Χορτιάτη, όπου εξελίσσονται ταυτόχρονα έργα υπερτοπικής σημασίας τα οποία ωστόσο απαιτούν σκάψιμο με αποτέλεσμα να αφήνουν πληγές στο οδόστρωμα οι οποίες και επιβάλλεται να επουλωθούν.

Μαζί με το τεράστιας σημασίας έργο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη για σύγχρονο δίκτυο αποχέτευσης σε Χορτιάτη και Ασβεστοχώρι που θα καταργήσει τους βόθρους, ολοκληρώθηκε πρόσφατα και το μεγάλο έργο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την αναβάθμιση του δικτύου φυσικού αερίου, το οποίο δυστυχώς με τις κακοτεχνίες του εργολάβου «πλήγωσε» σημαντικά το οδόστρωμα στο ρεύμα πορείας του έργου και προκάλεσε τις δικαιολογημένες αντιδράσεις του δήμου και των πολιτών.

Μετά από τις συνεχείς αναφορές και διαμαρτυρίες της διοίκησης του Δήμου προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ για κακοτεχνίες σε σημαντικά τμήματα του δρόμου, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη πέτυχε να αναλάβει η ΕΔΑ ΘΕΣΣ την οριστική και μόνιμη αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα στην λωρίδα που είχε δεσμεύσει για την εκτέλεση των εργασιών της, σε μήκος 4.3 χιλιόμετρα που καλύπτουν όλη τη διαδρομή των εργασιών εκσκαφής.

- Διαφήμιση -

Οι ασφαλτοστρώσεις θα ξεκινήσουν τις επόμενες ημέρες αρχικά από το κομμάτι «Πλατανάκια» Πανοράματος – διασταύρωση Χορτιάτη και θα συνεχιστούν στον άξονα Χορτιάτης – Εξοχή.

Ταυτόχρονα, πάλι κατόπιν ενεργειών του δήμου και χάρη στην καλή συνεργασία μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εξασφάλισε 6 εκ. ευρώ για την ασφαλτόστρωση του περιφερειακού δρόμου Πυλαία-Πανόραμα-Χορτιάτης-Ασβεστοχώρι – Εξοχή.

Οι εργασίες ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 18 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 23 Ιουλίου, τόσο στην επαρχιακή οδό, που συνδέει το Πανόραμα με την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, όσο και στους κλάδους σύνδεσης αυτής.
«Η καλή συνεργασία Δήμου, Περιφέρειας και ΕΔΑ ΘΕΣΣ αποδίδει, λύνει προβλήματα και αποκαθιστά κακοτεχνίες εκσκαφών στο περιφερειακό οδικό δίκτυο που δικαιολογημένα προκάλεσαν τις αντιδράσεις του δήμου και των πολιτών.

Με οδηγό μας το τρίπτυχο οδική ασφάλεια, λειτουργικότητα, προστασία της ζωής, «τρέχει» σε συνεργασία με την Περιφέρεια και την ΕΔΑ ΘΕΣΣ ένα σημαντικό έργο αναβάθμισης της επαρχιακής οδού σε όλο της το μήκος στα όρια του δήμου μας, όπως ακριβώς το υποσχεθήκαμε και το διεκδικήσαμε.

Με την ολοκλήρωση του μεγάλου αυτού έργου αναβαθμίζεται ο σημαντικός αυτός οδικός άξονας αλλά και υποδέχεται ιστορικά έργα υποδομής όπως η αποχέτευση των οικισμών αλλά και το φυσικό αέριο, που αλλάζουν θεαματικά τη ζωή των κατοίκων», τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Τοποθετούνται καφέ κάδοι στην Λαϊκή Αγορά Τσέλιου στην Πυλαία

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη κάνει ένα ακόμα βήμα για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, τοποθετώντας καφέ κάδους και στην λαϊκή αγορά Τσέλιου στην...

Χρήστος Σταϊκούρας: Οι Κτιριακές Υποδομές μεταμορφώνουν το κτιριακό δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα

«Το μετρήσιμο έργο των Κτιριακών Υποδομών αντανακλά την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και τη συνεισφορά στον κατασκευαστικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο...

Καιρός: Νέα δεδομένα για την 25η Μαρτίου – Που θα έχει βροχές και που 22 βαθμούς

Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων. Σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές...

Θ. Καράογλου «Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη όσων προσφεύγουν στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών»

Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη στα πρόσωπα που έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για ζητήματα φορολογικών αδικημάτων που τους αφορούν, αλλά...

Γ. Χατζηνάσιος και Στ. Κορκολής μαζί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Στέφανος Κορκολής, μετά την sold out συναυλία τους στο Ηρώδειο, συμπράττουν ξανά για δυο μοναδικές βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής ...

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία η κλοπή και η υπεξαίρεση στα Λουτρά Λαγκαδά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκαν κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος:  Ενός 28χρονου αλλοδαπού για περίπτωση κλοπής καλωδίων χαλκού αξίας (4.000) ευρώ, από...