Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
21.3 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Τροπολογία «ΚΟΛΑΦΟΣ» κατά των ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – Τους θεωρούν εργαζομένους Β΄και Γ΄κατηγορίας

Τροπολογία «ΚΟΛΑΦΟΣ» κατά των ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ – Τους θεωρούν εργαζομένους Β΄και Γ΄κατηγορίας

Ένας από τους παράγοντες που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην ψήφο των πολιτών, στις ευρωκλογές της 9ης Ιουνίου, είναι αυτός της ασφάλειας.
Όλες οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν τους πολίτες να αισθάνονται ανασφάλεια. Ειδικότερα μετά την ανθρωποκτονία της Κικής στους Αγίους Αναργύρους αισθάνονται κι οργή. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο αυτό προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα.
Εξ ου και η τροπολογία που έσπευσε να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, «βραχυκυκλώνοντας» τα σχέδια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να καλύπτει κενά στην αστυνόμευση με αποσπάσεις, μειώνοντας το κόστος διαμονής από τα 105 ημερησίως σε 30 ευρώ.

- Διαφήμιση -

Οι αστυνομικοί φυσικά απαντούν και κάνουν λόγο για κατάφωρη αδικία εις βάρος τους. Χαρακτηριστικό είναι το δελτίο τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά:

«Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να νομοθετήσει τη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης του αστυνομικού προσωπικού, χωρίς ίχνος δημοσίου διαλόγου, αιφνίδια μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα και υπό μορφή τροπολογίας, δείχνει ξεκάθαρα πλέον τι επιδιώκεται.

Με πρόσχημα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας, τέσσερις μόλις μήνες μετά τη ψήφιση του ν.5079/2023, ο οποίος έβαζε τέλος στην απαράδεκτη διαμονή σε φτηνά ξενοδοχεία και ικανοποιούσε διαχρονικά αιτήματα της Ομοσπονδίας μας, έρχεται να τροποποιήσει το νόμο αυτό και να καθορίσει πλαφόν, τόσο στη δαπάνη όσο και στον αριθμό των αστυνομικών που θα μετακινηθούν τους θερινούς μήνες για την ενίσχυση συγκεκριμένων μόνο υπηρεσιών της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και του Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Με το πλαφόν αυτό ισχυρίζονται ότι θα πετύχουν τα σχέδια για την ασφάλεια της κοινωνίας, ενώ οι σχεδιασμοί τους, όπως έχουμε πει πολλές φορές, στερούνται τεκμηρίωσης και γίνονται με τον αυτόματο πιλότο! ΑΛΗΘΕΙΑ;

Τριάντα (30) Ευρώ η ημερήσια αποζημίωση για διαμονή σε ξενοδοχείο;

Χίλιοι (1000) Αστυνομικοί λύνουν το πρόβλημα της εγκληματικότητας;;

Τι ακριβώς συμβαίνει;;; Αλήθεια, εσείς που σκεφθήκατε ως άμεση λύση τη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης, δεν σκεφθήκατε μήπως υπήρχε άλλος τρόπος για να ενισχύσετε τις εν λόγω υπηρεσίες;;;;

Πράγματι, επιδείξατε παροιμιώδη ανικανότητα με τις αποσπάσεις. Ωστόσο, σας είχαμε προειδοποιήσει ότι, όσο δεν λειτουργείτε αξιοκρατικά και δεν θα βάζετε το μαχαίρι στο κόκκαλο, θα κυνηγάτε απλά την ουρά σας και τα κενά θα παραμένουν, ενώ πολλές υπηρεσίες θα είναι σκανδαλωδώς «υπερτροφικές». Και ως συνήθως, παρά μόνο επικοινωνιακά, ούτε λόγος για την στελέχωση των αποδεκατισμένων Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας !!

Κρίμα, γιατί αναμέναμε περισσότερο σεβασμό στην Ελληνική Αστυνομία, στη μνήμη των συναδέλφων μας που χάνονται στο βωμό του καθήκοντος, στους τραυματίες και φυσικά σε όλες και όλους τους αστυνομικούς που βλέπουν κάποιους να τους θεωρούν, μονίμως, εργαζομένους β΄ και γ΄ κατηγορίας».

Οργισμένη ανακοίνωση από την Π.Ο.ΑΣ.Υ. και την Π.Ο.ΑΞΙ.Α
«Καταγγέλλουμε, ως ανήκουστη και πέραν πάσης λογικής, την προωθούμενη από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μείωση των εξόδων διανυκτέρευσης για τις εκτός έδρας αποσπάσεις «προς ενίσχυση των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής, Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής», και μάλιστα, με το πρόσχημα ότι η μείωση αυτή, γίνεται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας!

Αντί να ενισχύσουν όλο το αστυνομικό προσωπικό της Αττικής, όπου η ακρίβεια και οι συνθήκες διαβίωσης είναι ασήκωτες και τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα ανέδειξαν ότι, για να επιβιώσει, κάνει δεύτερη δουλειά, κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα και έρχονται να περικόψουν τη δαπάνη για τη στέγαση, αδιαφορώντας αν τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά από δικό μας αγώνα, είχε ψηφιστεί το άρθρο 37 του Νόμου 5079/2023, βάζοντας τέλος στην απαράδεκτη διαμονή σε φτηνά ξενοδοχεία.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, νύχτα της Μεγάλης Δευτέρας, αποτελεί ύβρη για το λειτούργημα του αστυνομικού και επιστροφή στον εργασιακό μεσαίωνα. Γιατί τον θέλουν εξαθλιωμένο και ταπεινωμένο, να στοιβάζεται σε άθλιες συνθήκες διαμονής, να σκύβει το κεφάλι και να λέει και «ευχαριστώ».

Οι Ομοσπονδίες, καλόπιστα είχαν προσέλθει σε διάλογο με σκοπό την αύξηση των νυχτερινών, του πενθημέρου και την θεσμοθέτηση του επικινδύνου, αλλά δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι το μέλημά τους είναι η φτωχοποίηση του αστυνομικού. Γιατί αυτό σημαίνει η επιδιωκόμενη μείωση της διαμονής από 104 ευρώ σε 30 ευρώ τη μέρα. Πρόκειται για υποκρισία να μιλάς για πάταξη της εγκληματικότητας με αυτό το δεδομένο και να υποστηρίζεις ότι το πετυχαίνεις με έως 1.000 αστυνομικούς. Πλαφόν και στην αστυνομική δύναμη; Ποιος το καθορίζει αυτό και από πότε;

Εάν θέλουν να μειωθεί το κόστος, ας μειωθεί ο αριθμός των αποσπασμένων και όχι η δαπάνη και μάλιστα εις βάρος της ευπρεπούς διαβίωσής τους.
Την ίδια ώρα, βέβαια, η Κυβέρνηση παρέχει μπόνους σε άλλους δημοσίους υπαλλήλους, και καλώς κάνει, υποσχόμενη βελτίωση των αποδοχών τους από το 2025. Για την αστυνομία όμως, μειώσεις αποδοχών και ψέματα.

Λυπούμαστε γιατί οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

Δεν περιμέναμε φυσικά τόσο σύντομα οι «φωστήρες» της Κατεχάκη να δείξουν θετικά δείγματα γραφής όσον αφορά στη σωστή διαχείριση του αστυνομικού προσωπικού. Κρίμα!! Ο «αυτόματος πιλότος» συνεχίζεται. Σχέδιο, οργάνωση, προγραμματισμός μηδέν! Είναι αδιανόητο να επικαλούνται τάχα μου την έλλειψη προσωπικού και την ίδια ώρα ο αριθμός των υπηρετούντων π.χ. σε πέντε Αστυνομικά Τμήματα με τομέα ευθύνης την αστυνόμευση 1.000.000 πολιτών, να ισοδυναμεί με τη φρουρά του πολιτικού τους προϊσταμένου.

Ένα πράγμα έχουμε μόνο να πούμε:

Αποδεδειγμένα πλέον, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Το υπεράριθμο προσωπικό σε διάφορες υπηρεσίες, χωρίς οργανικές θέσεις, παραμένει.

Θα περιμέναμε, λοιπόν, περισσότερο σεβασμό, όταν αυτοί οι ίδιοι διατηρούν αλώβητα τα προνόμια και τα οφίτσιά τους. Κατανοούμε το γιατί. Εύκολη λύση η περικοπή των εξόδων διανυκτέρευσης του Αστυνομικού, δύσκολο το «μαχαίρι» στα δικά τους «οδοιπορικά».

Τέλος, μην ξεχάσουμε να χαιρετίσουμε τις αποζημιώσεις των κ.κ. Βουλευτών που αυξήθηκαν και παραμένουν στα ύψη, σε χιλιάδες ευρώ, καθόσον το επάγγελμά τους είναι το πλέον «επικίνδυνο και ανθυγιεινό»…

Τους ευχόμαστε Καλή Ανάσταση!

Θα τη χρειαστούν διότι ο «Γολγοθάς» που θα ακολουθήσει, θα είναι όντως ανηφορικός για πολλούς…»

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή των εργοστασίων στο Καβαλάρι υλοποιεί η ΔΕΑΥΑΛ

Σε σταδιακή αντικατάσταση των προβληματικών δικτύων που δημιουργούν καθημερινές βλάβες τα τελευταία χρόνια προχωρά η ΔΕΥΑΛ. Η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Λαγκαδά, με δεδομένο...

Υπογράφηκε σήμερα η Σύμβαση Συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Στην υπογραφή Σύμβασης Συνεργασίας προχώρησαν ο Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, δίνοντας λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της Κ.Ο.Θ Η σύμβαση υπογράφηκε,...

Δήμος Χαλκηδόνος: Καθαρισμός οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο Δήμος Χαλκηδόνος και η Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Περιβάλλοντος ενημερώνουν τους δημότες ότι: Εκδόθηκε στο ΦΕΚ με αριθμό 2695, τεύχος Β, της 9.5.2024 η...

Επιστολή «βόμβα» παραίτησης του Προέδρου του Γεωργικού Οργανισμού ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Σέρκου Χαρουτουνιάν

Η επιστολή του Σέρκου Χαρουτουνιάν στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δημοσιεύει αποκλειστικά η εφημερίδα το Documento. Επιστολή «βόμβα» σε Μητσοτάκη από πρόεδρο ΕΛΓΟ: «Αδυνατώ να υπογράφω...

Αναβιώνουν και φέτος τα Αναστενάρια στον Λαγκαδά

Ο Σύλλογος Αναστενάρια Λαγκαδά σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Λαγκαδά αναβιώνουν και φέτος στην διοργάνωση το εθίμου “ΑΝΑΣΤΕΝΑΡΙΑ”. Το έθιμο της πυροβασίας, τα περίφημα...

Βελόπουλος: «Προκαλεί αγανάκτηση η σιωπή της κυβέρνησης, απέναντι στις προκλήσεις Ράμα» video

«Προκαλεί αγανάκτηση η σιωπή της κυβέρνησης, απέναντι στις προκλήσεις Ράμα» αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Στην ίδια δήλωση ο Κυριάκος Βελόπουλος...