Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
13.5 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Το προσωπικό του κέντρου υγείας Λαγκαδά ευχαριστεί το Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη

Το προσωπικό του κέντρου υγείας Λαγκαδά ευχαριστεί το Δήμαρχο Λαγκαδά Γιάννη Ταχματζίδη

Με αφορμή την ευχαριστήρια επιστολή του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Λαγκαδά προς το δήμαρχο Λαγκαδά την οποία προσωπικά επέδωσε η Διευθύντρια κ. Κουτζανάνη Αναστασία  για την πολύτιμη στήριξη που ο δήμος παρέχει εν μέσω covid-19 ανατρέξαμε στις δράσεις του Δήμου και το προσωπικό ενδιαφέρον του δημάρχου σε θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Στην επιστολή αναφέρεται η προθυμία του Δημάρχου να βοηθήσει το έργο του Κέντρου Υγείας κάτω από τις δύσκολες συνθήκες του covid-19, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος δέχεται μια τέτοια επιστολή αφού από την πρώτη στιγμή της πανδημίας φροντίζει να ανταποκρίνεται στα αιτήματα των τριών Κέντρων Υγείας που υπάρχουν στο δήμο Λαγκαδά, χορήγηση οικίσκων για τη διενέργεια των rapid test, απολυμάνσεις, χορήγηση υλικοτεχνικής βοήθειας κ.α.

- Διαφήμιση -

Είναι γνωστό ότι από την πρώτη στιγμή της πανδημίας έθεσε εαυτόν ως ιατρός – καρδιολόγος στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, δηλώνοντας ότι «πρώτα είμαι γιατρός και έπεται η ιδιότητα μου ως Δήμαρχος».

Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας προσπάθησε να θωρακίσει το Δήμο, τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, εφοδιάζοντας με ειδικά μηχανήματα θερμομέτρησης και ταυτόχρονης απολύμανσης, ενώ με ειδικά ρομπότ και συνεργεία απολύμανσης εξασφάλισε την όσο το δυνατό ασφαλέστερη λειτουργία τους.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από την στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του Δημάρχου φρόντισε να δώσει βαρύτητα στην Κοινωνική Πολιτική του δήμου, υλοποιώντας δράσεις που έχουν να κάνουν με την Προληπτική Ιατρική όπως:

1. Καθιέρωσε κάθε χρόνο, τον μήνα Οκτώβρη να γίνονται στις γυναίκες του δήμου Λαγκαδά ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού σε συνεργασία με το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ».

2. Μέσα στους επόμενους μήνες ιδρύεται και μπαίνει σε λειτουργία το «Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο» πλαισιωμένο από διάφορες ειδικότητες ιατρών που σκοπός του θα είναι να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ ιατρικές εξετάσεις στους δημότες του δήμου Λαγκαδά με χαμηλά οικονομικά εισοδήματα αλλά και στους ανασφάλιστους.

3. Σε συνεργασία με το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ αυτοκινούμενο πολυιατρείο επισκέφτηκε από τις 8 έως και 26 Νοεμβρίου τα χωριά του δήμου και παρείχε ΔΩΡΕΑΝ προληπτικές ιατρικές κα οδοντιατρικές εξετάσεις στα παιδιά της περιοχής.

4. Δημιουργήθηκε συμβουλευτικός σταθμός για την νόσο ALTZHEIMER.

Παράλληλα:
1. Ενίσχυσε τις δομές του Δήμου σε ότι αφορά το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο.

2. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και λειτουργεί ήδη ο βρεφικός σταθμός την πόλη του Λαγκαδά.

3. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και λειτουργεί ήδη ο βρεφονηπιακός σταθμός στα Λαγυνά.

4. Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες και λειτουργεί ήδη το Ειδικό Σχολείο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΔΗΣ» στο Λοφίσκο.

5. Επανεκκίνησε τις διαδικασίες και πρόκειται να δημοπρατηθεί εντός του έτους 2022 η κατασκευή του 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ταχματζίδης, μέσα στα δυο πρώτα χρόνια της θητείας του κατάφερε (παρά τις αντίξοες συνθήκες λειτουργίας του κρατικού μηχανισμού λόγω της πανδημίας) κάτω από τις προδιαγεγραμμένες συνθήκες να αναδείξει το κοινωνικό πρόσωπο που θα πρέπει να επιδεικνύει ο Δήμος προς όφελος των Δημοτών.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος επισκέφτηκε τα Υπουργεία Δικαιοσύνης, Υποδομών και Περιβάλλοντος για θέματα του Δήμου

Στην Αθήνα βρέθηκε ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο οποίος μαζί με τον Βουλευτή της Β’ εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Φάνη Παπά επισκέφτηκαν...

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση αναζητά αποτελεσματικό τρόπο συνένωσης των ΔΕΥΑ – Αποκλείεται το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης»

«Η βασική επιφύλαξη των καλών ΔΕΥΑ είναι ότι δεν θέλουν να πάρουν πάνω τους τις υποχρεώσεις των πιο αδυνάμων, όμως το ταγκό και οι...

Oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελληνικής Λύσης

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιό των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, που συγκροτήθηκε με σαράντα δυο πρωταγωνιστές της...

8ο Panorama Charity Fun Run «Μελίνα Λαζαρίδου» γιορτή Αθλητισμού και Ανθρωπιάς!

Για όγδοη χρονιά το Πανόραμα «πλημμύρισε» την Κυριακή για καλό σκοπό από μεγάλους και μικρούς δρομείς! Το 8ο Panorama Charity Fun Run «Μελίνα Λαζαρίδου»,...

Θ. Καράογλου: «Ο νέος κώδικας φορολογικής διαδικασίας ανοίγει νέο κεφάλαιο στη σχέση των φορολογουμένων με την εφορία»

Στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη σχέση των φορολογουμένων με την εφορία ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, αναφέρθηκε ο εισηγητής...

Ν. Νικολόπουλος: Η Αλαζονεία του 41% οδηγεί τον Μητσοτάκη σε πολιτικό όλεθρο στις ευρωεκλογές

Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου (Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος) Δύσκολος προοιωνίζεται ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως καταδεικνύεται και από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης...