Τετάρτη, 31 Μαΐου, 2023
18.7 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ...

Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Δ. Βαρτζόπουλος

Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ της Β´ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης  Βαρτζόπουλος.

Ενημερώθηκε από τις δημοτικές αρχές και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την λειτουργία, δομή και στελέχωση τους.

Ο Βουλευτής έδωσε συγχαρητήρια στις Αρχές και στους εργαζομένους για την εξαιρετική δουλειά σε καιρούς εξαιρετικά χαλεπούς.
«Μετά την χρεοκοπία του 2010 και την διάσωση από την Κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε «η καταστροφή του 2015 και η χαμένη τετραετία της Αριστεράς άφησε το μέσο εισόδημα των Ελλήνων όσο και την μέση κατανάλωσή τους στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα περιορίστηκε στο 76% του μέσου όρου της Ε.Ε. το 2017, από 77% το 2016 και 79% το 2015»
Τούτο ισχύει βέβαια, υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος, ιδιαίτερα για εργατικούς και αγροτικούς πληθυσμούς, όπως π.χ. στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος .
«Η συγκροτημένη προσπάθεια ανάπτυξης μετά την αλλαγή του 2019 διακόπηκε από την πανδημία. Η Ελλάς είναι πρώτη στον κόσμο αναλογικά στις δαπάνες αντιμετώπισης των συνεπειών της.

- Διαφήμιση -

Παρά ταύτα οι ανάγκες υποστήριξης των πιο αδυνάμων θα αυξηθούν σημαντικά. Η ανάγκη ύπαρξης μιας ενιαίας, στην δομή και τον τρόπο λειτουργίας, Κοινωνικής Υπηρεσίας, κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι πλέον αδήριτη».

Προς τούτο απαιτείται, κατέληξε ο Βουλευτής:

* «Η δημιουργία στους Δήμους Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών βάσει του πρότυπου Οργανογράμματος Εσωτερικών Υπηρεσιών, που πρότεινε εδώ και χρόνια η ΕΕΤΑΑ.

* Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μέσω εκμεταλλεύσεως ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι λύση ανάγκης και προσωρινού χαρακτήρος.

* Η το δυνατόν ταχύτερη πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων της «Βοήθειας στο σπίτι»  (προκήρυξη Μαΐου 2020) και η- μέσω ιδιαίτερων διαδικασιών- πρόσληψη ως ΙΔΩΧ των σημερινών εργαζομένων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

* Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι ο πολύ σωστός και επιτυχημένος ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους αφορά και εδώ, όπως σε όλον τον κόσμο, τα 3/4 του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 1/4, άνθρωποι δηλαδή που για λόγους οικονομικούς, μορφωτικούς, ή σωματικής και ψυχικής αναπηρίας, δεν μπορούν, να επωφεληθούν, κινούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Αυτοί χρειάζονται υπηρεσίες ενεργού αναζήτησης και εξυπηρέτησης τους.
* Αυτό είναι το καθήκον κάθε Ευρωπαϊκού Κράτους Προνοίας. Αυτό πρέπει, να οικοδομήσουμε και εμείς εδώ άμεσα!»

Ο κ Βαρτζόπουλος υποσχέθηκε στις Αρχές και στους εργαζομένους σχετική παρέμβαση στην Βουλή και στους αρμοδίους Υπουργούς.

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − 4 =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Έπεσαν οι υπογραφές για την έναρξη των εργασιών της γέφυρας Ασσήρου

Στην υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση του τεχνικού έργου που χρησιμοποιείται για τη διέλευση του ρέματος Μπογδάνα στον οδικό άξονα Λαγκαδά – Ασσήρου...

3.700 θέσεις κατάρτισης για άνεργους ηλικίας 18-29 ετών με εκπαιδευτικό επίδομα 2.500 ευρώ

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), στο πλαίσιο της Πράξης «Συμβουλευτική, Κατάρτιση και Πιστοποίηση ανέργων ηλικίας 18-29 ετών σε ειδικότητες του κλάδου του...

Κ. Βελόπουλος: Δήλωση για την επόμενη μέρα των εκλογών και πατριωτικό κάλεσμα – VIDEO

Δήλωση, του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, για την επόμενη μέρα των εκλογών και πατριωτικό κάλεσμα. Η ΝΔ, κατά την προσφιλή της τακτική, άρχισε...

Συνέντευξη του Θ. Καράογλου στην Εγνατία Τηλεόραση (video)

Συνέντευξη παραχώρησε, ο Βουλευτής της ΝΔ στην Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου,  στην Εγνατία τηλεόραση και την εκπομπή "Εδώ Μακεδονία", με τον δημοσιογράφο Αντώνη...

«Συζητώ με τον Δήμαρχό μου»- Άμεσος, ζωντανός διάλογος του Ιγν. Καϊτεζίδη με τους δημότες σε όλες τις δημοτικές ενότητες

Ξεκινούν την Τρίτη 30 Μαΐου από το Φίλυρο οι ανοικτές συζητήσεις του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με τους δημότες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πρωτοβουλίας...

Περισσότερα από 12 κιλά ηρωίνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν

Συνελήφθησαν ηγετικό στέλεχος και μέλος εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων...