Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021
18 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ...

Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Δ. Βαρτζόπουλος

Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ της Β´ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης  Βαρτζόπουλος.

Ενημερώθηκε από τις δημοτικές αρχές και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την λειτουργία, δομή και στελέχωση τους.

Ο Βουλευτής έδωσε συγχαρητήρια στις Αρχές και στους εργαζομένους για την εξαιρετική δουλειά σε καιρούς εξαιρετικά χαλεπούς.
«Μετά την χρεοκοπία του 2010 και την διάσωση από την Κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε «η καταστροφή του 2015 και η χαμένη τετραετία της Αριστεράς άφησε το μέσο εισόδημα των Ελλήνων όσο και την μέση κατανάλωσή τους στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα περιορίστηκε στο 76% του μέσου όρου της Ε.Ε. το 2017, από 77% το 2016 και 79% το 2015»
Τούτο ισχύει βέβαια, υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος, ιδιαίτερα για εργατικούς και αγροτικούς πληθυσμούς, όπως π.χ. στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος .
«Η συγκροτημένη προσπάθεια ανάπτυξης μετά την αλλαγή του 2019 διακόπηκε από την πανδημία. Η Ελλάς είναι πρώτη στον κόσμο αναλογικά στις δαπάνες αντιμετώπισης των συνεπειών της.

- Διαφήμιση -

Παρά ταύτα οι ανάγκες υποστήριξης των πιο αδυνάμων θα αυξηθούν σημαντικά. Η ανάγκη ύπαρξης μιας ενιαίας, στην δομή και τον τρόπο λειτουργίας, Κοινωνικής Υπηρεσίας, κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι πλέον αδήριτη».

Προς τούτο απαιτείται, κατέληξε ο Βουλευτής:

* «Η δημιουργία στους Δήμους Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών βάσει του πρότυπου Οργανογράμματος Εσωτερικών Υπηρεσιών, που πρότεινε εδώ και χρόνια η ΕΕΤΑΑ.

* Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μέσω εκμεταλλεύσεως ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι λύση ανάγκης και προσωρινού χαρακτήρος.

* Η το δυνατόν ταχύτερη πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων της «Βοήθειας στο σπίτι»  (προκήρυξη Μαΐου 2020) και η- μέσω ιδιαίτερων διαδικασιών- πρόσληψη ως ΙΔΩΧ των σημερινών εργαζομένων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

* Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι ο πολύ σωστός και επιτυχημένος ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους αφορά και εδώ, όπως σε όλον τον κόσμο, τα 3/4 του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 1/4, άνθρωποι δηλαδή που για λόγους οικονομικούς, μορφωτικούς, ή σωματικής και ψυχικής αναπηρίας, δεν μπορούν, να επωφεληθούν, κινούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Αυτοί χρειάζονται υπηρεσίες ενεργού αναζήτησης και εξυπηρέτησης τους.
* Αυτό είναι το καθήκον κάθε Ευρωπαϊκού Κράτους Προνοίας. Αυτό πρέπει, να οικοδομήσουμε και εμείς εδώ άμεσα!»

Ο κ Βαρτζόπουλος υποσχέθηκε στις Αρχές και στους εργαζομένους σχετική παρέμβαση στην Βουλή και στους αρμοδίους Υπουργούς.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven − eleven =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Συνεχίζονται τα δωρεάν rapid tests στον Δήμο Δέλτα την Τρίτη 15 Ιουνίου

Συνεχίζονται οι δωρεάν έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στο δήμο Δέλτα σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Την Τρίτη 15...

Άνοιξε για το κοινό το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Χαλκηδόνος

Άνοιξε τις πύλες του για το κοινό το Δημοτικό Κολυμβητήριο του Δήμου Χαλκηδόνος. Το κολυμβητήριο θα λειτουργεί μέχρι και το Σεπτέμβριο, με τμήματα εκμάθησης κολύμβησης...

Μήνυμα Δημάρχου Δέλτα για τους υποψήφιους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων

Με την έναρξη των πανελληνίων εξετάσεων τις επόμενες μέρες, στην τροχιά  της τελικής ευθείας, εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους μαθητές που θα συμμετέχουν...

Στο στελεχιακό δυναμικό του ΕΣΕΠΑ Λαγκαδά εντάχθηκε η Ιατρός Κατερίνα Βικελούδα

Στο στελεχιακό δυναμικό του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ) εντάχθηκε η παιδίατρος του Λαγκαδά Αικατερίνη Βικελούδα και θα προφέρει τις υπηρεσίες τις στο...

Μήνυμα του Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη εν όψει των Πανελληνίων Εξετάσεων

Πλησιάζει και φέτος ο καιρός των Πανελληνίων Εξετάσεων. Η τελική δοκιμασία των μαθητών για την είσοδο στο Πανεπιστήμιο έφτασε. Ήρθε η ώρα της ανταμοιβής...

Δ. Βαρτζόπουλος: Υποχρεωτικός Εμβολιασμός και Επέκταση της « Γαλάζιας Ελευθερίας» στον Τουρισμό

«Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID, που υιοθέτησε η Ευρώπη μετά την εισήγηση του Έλληνος Πρωθυπουργού, όχι απλώς θα διευκολύνει την ελευθέρα κυκλοφορία των φυσικών προσώπων...