Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
23.2 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ...

Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ Δ. Βαρτζόπουλος

Τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Δήμων Χαλκηδόνος και Δέλτα επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΝΔ της Β´ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης  Βαρτζόπουλος.

Ενημερώθηκε από τις δημοτικές αρχές και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την λειτουργία, δομή και στελέχωση τους.

Ο Βουλευτής έδωσε συγχαρητήρια στις Αρχές και στους εργαζομένους για την εξαιρετική δουλειά σε καιρούς εξαιρετικά χαλεπούς.
«Μετά την χρεοκοπία του 2010 και την διάσωση από την Κυβέρνηση Σαμαρά», τόνισε «η καταστροφή του 2015 και η χαμένη τετραετία της Αριστεράς άφησε το μέσο εισόδημα των Ελλήνων όσο και την μέση κατανάλωσή τους στα χαμηλότερα επίπεδα της Ευρώπης. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση στην Ελλάδα περιορίστηκε στο 76% του μέσου όρου της Ε.Ε. το 2017, από 77% το 2016 και 79% το 2015»
Τούτο ισχύει βέβαια, υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος, ιδιαίτερα για εργατικούς και αγροτικούς πληθυσμούς, όπως π.χ. στους Δήμους Δέλτα και Χαλκηδόνος .
«Η συγκροτημένη προσπάθεια ανάπτυξης μετά την αλλαγή του 2019 διακόπηκε από την πανδημία. Η Ελλάς είναι πρώτη στον κόσμο αναλογικά στις δαπάνες αντιμετώπισης των συνεπειών της.

- Διαφήμιση -

Παρά ταύτα οι ανάγκες υποστήριξης των πιο αδυνάμων θα αυξηθούν σημαντικά. Η ανάγκη ύπαρξης μιας ενιαίας, στην δομή και τον τρόπο λειτουργίας, Κοινωνικής Υπηρεσίας, κατά τα βέλτιστα ευρωπαϊκά πρότυπα, είναι πλέον αδήριτη».

Προς τούτο απαιτείται, κατέληξε ο Βουλευτής:

* «Η δημιουργία στους Δήμους Διευθύνσεων Κοινωνικών Υπηρεσιών βάσει του πρότυπου Οργανογράμματος Εσωτερικών Υπηρεσιών, που πρότεινε εδώ και χρόνια η ΕΕΤΑΑ.

* Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι η εξυπηρέτηση των αναγκών μέσω εκμεταλλεύσεως ευρωπαϊκών προγραμμάτων είναι λύση ανάγκης και προσωρινού χαρακτήρος.

* Η το δυνατόν ταχύτερη πρόσληψη των μονίμων υπαλλήλων της «Βοήθειας στο σπίτι»  (προκήρυξη Μαΐου 2020) και η- μέσω ιδιαίτερων διαδικασιών- πρόσληψη ως ΙΔΩΧ των σημερινών εργαζομένων προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

* Η συνειδητοποίηση του γεγονότος, ότι ο πολύ σωστός και επιτυχημένος ψηφιακός εκσυγχρονισμός του κράτους αφορά και εδώ, όπως σε όλον τον κόσμο, τα 3/4 του πληθυσμού. Το υπόλοιπο 1/4, άνθρωποι δηλαδή που για λόγους οικονομικούς, μορφωτικούς, ή σωματικής και ψυχικής αναπηρίας, δεν μπορούν, να επωφεληθούν, κινούνται στο κοινωνικό περιθώριο. Αυτοί χρειάζονται υπηρεσίες ενεργού αναζήτησης και εξυπηρέτησης τους.
* Αυτό είναι το καθήκον κάθε Ευρωπαϊκού Κράτους Προνοίας. Αυτό πρέπει, να οικοδομήσουμε και εμείς εδώ άμεσα!»

Ο κ Βαρτζόπουλος υποσχέθηκε στις Αρχές και στους εργαζομένους σχετική παρέμβαση στην Βουλή και στους αρμοδίους Υπουργούς.

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − three =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Ο Γ. Καραγιάννης ορίστηκε υπεύθυνος για τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Ελλάδα προς την Κύπρο

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου κ. Νίκος Νουρής, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στην Αθήνα...

Ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και Χ.Α.Ν.Θ

Στο Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτης, σε κλίμα εγκάρδιο και φιλικό ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ελένη Αθανασιάδη υπέγραψαν την τριετή...

Πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για τα κουνούπια στον Δήμο Λαγκαδά

Συνεχίζονται από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου οι επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά. Το πρόγραμμα δράσεων...

5 «Γαλάζιες Σημαίες» κυματίζουν και φέτος στις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού

Σε πέντε (5) οργανωμένες ακτές του Δήμου Θερμαϊκού ανεμίζει και φέτος το διεθνές σήμα ποιότητας για τη θάλασσα, η Γαλάζια Σημαία. Σε ειδική τελετή, που...

“Γιορτή του Ψαρά και του Αγρότη” στο Αγγελοχώρι

Ο Δήμος Θερμαϊκού και η Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου, διοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:00 στο Λιμάνι του Αγγελοχωρίου, την "Γιορτή του...

Ο Δήμος Χαλκηδόνος στη Βουλή – Συμμετείχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ανέστης Ανεστίδης και αντιπροσωπεία Προσφυγικών Συλλόγων...