Δευτέρα, 25 Μαρτίου, 2024
13 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Συνάντηση του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη με μαθητές και εκπαιδευτικούς

Συνάντηση του Δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη με μαθητές και εκπαιδευτικούς

Εκπροσώπους μαθητών του 15μελούς συμβουλίου του Γυμνασίου Σίνδου υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνης Αντωνιάδης στο Δημαρχείο.

Οι μαθητές που συνοδεύονταν από τον δ/ντη του σχολείου Χρήστο Μπαμπάτσικο και την καθηγήτρια Ξανθίππη Πασσιά, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Δήμαρχο για την καθημερινότητα τους στο σχολείο και για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν μέσα στην πανδημία.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν τους κ. Ιωαννίδη και Αντωνιάδη για την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του σχολείου τους με την τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού προβολής βίντεο και ίντερνετ σε κάθε αίθουσα καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που αγοράστηκαν για την δημιουργία δύο εργαστηρίων πληροφορικής.

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο της συζήτησης με τους νεαρούς μαθητές και τόνισε ότι η διοίκηση του Δήμου Δέλτα βρίσκεται στο πλευρό της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας για να συμβάλει στην βελτίωση της ζωής στις σχολικές τάξεις εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές.
«Αυτά τα τελευταία δύο χρόνια νιώθουμε την δημοτική αρχή στο πλευρό μας και διαπιστώνουμε ότι γίνεται σημαντική δουλειά στα σχολεία επίσης είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχετε ανοίξει τις πόρτες του δημαρχείου στα παιδιά για να τα ακούτε» τόνισε ο διευθυντής του Γυμνασίου Σίνδου Χρήστος Μπαμπατζίκος και συνεχάρη τον κ Ιωαννίδη και τον κ Αντωνιάδη για τα άμεσα αντανακλαστικά στην ικανοποίηση αιτημάτων εκπαιδευτικών και μαθητών.
Ο κ Ιωαννίδης υπογράμμισε τις προθέσεις της διοίκησης του Δήμου Δέλτα, να δημιουργηθεί ένα συμβούλιο νεολαίας στο οποίο όπως είπε θα συμμετέχουν και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που θα συνεδριάζουν και θα μεταφέρουν τα αιτήματα τους στην διοίκηση του Δήμου Δέλτα με άμεση προτεραιότητα την επίλυση τους. «Ζούμε σε μια περιοχή που έχει αντικειμενικές δυσκολίες που έχουν διαμορφωθεί χρόνια τώρα και προσπαθούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των πολιτών και της νεολαίας μας» υπογράμμισε ο κ Ιωαννίδης και τόνισε ότι «ήδη η διοίκηση του Δήμου Δέλτα έχει ολοκληρώσει την ετοιμασία ενός προγράμματος 2,6 εκατ ευρώ από ιδία έσοδα του Δήμου για την επίλυση κτιριακών ζητημάτων γύρω από υγειονομική αναβάθμιση βρισκόμαστε στη φάση πριν τη δημοπράτηση του ώστε να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες και να αρχίσει η υλοποίηση του μέσα στο 2022 και να έχουμε ακόμη πιο σύγχρονες υποδομές στα σχολεία . Επίσης έχουμε καταθέσει πρόταση στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», μεταξύ άλλων για την ανέγερση νέου ΕΠΑΛ στη Σίνδο ένα έργο απολύτως απαραίτητο, λόγω της προσέλευσης μαθητών στο ΕΠΑΛ ώστε να αποσυμφορηθεί και το ΓΕΛ» .
Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι και τα νέα παιδιά χρειάζεται να γνωρίζουν τα προβλήματα του Δήμου όπου ζουν και να ενημερώνονται πολύπλευρα ώστε να μπορούν να αναπτύσσουν λογικές και εφαρμόσιμες λύσεις.

Από την πλευρά τους οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο για τη συνάντηση και δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τον διάλογο ενώ υπογράμμισαν ότι οι ίδιοι ως πολίτες του αύριο είναι χρήσιμο να έχουν επαφή με τις τοπικές αρχές για να έχουν καλύτερη ενημέρωση.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αντώνης Αντωνιάδης υπογράμμισε ότι βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας προκειμένου να «απαντά» με άμεσες λύσεις στα αιτήματα που τίθενται για να γίνεται πιο εύκολη η καθημερινότητα εκπαιδευτικών και μαθητών στη Β Βάθμια εκπαίδευση.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι μαθητές της Γ Γυμνασίου Παναγιώτης Αλεξανδρίδης, Ελευθερία Σταυράκη Ηλίας Μεταλλίδης και Χριστίνα Λεονταρίδου καθώς και ο Ορέστης Ντούκας μαθητής της Α’ Γυμνασίου.

Είχε προηγηθεί συνάντηση με αντιπροσωπεία μαθητών του 15μελούς του Λυκείου Σίνδου κατά την οποία οι μαθητές ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη και τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αντώνη Αντωνιάδη για την άμεση επίλυση των προβλημάτων καθαριότητας με την προσθήκη καθαριστριών σε όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου καθώς και για τον τεχνολογικό εξοπλισμό σε κάθε αίθουσα ώστε το μάθημα να γίνεται ακόμη πιο διαδραστικό και σύγχρονο.
Θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλα σχολεία του δήμου Δέλτα

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Τοποθετούνται καφέ κάδοι στην Λαϊκή Αγορά Τσέλιου στην Πυλαία

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη κάνει ένα ακόμα βήμα για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, τοποθετώντας καφέ κάδους και στην λαϊκή αγορά Τσέλιου στην...

Χρήστος Σταϊκούρας: Οι Κτιριακές Υποδομές μεταμορφώνουν το κτιριακό δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα

«Το μετρήσιμο έργο των Κτιριακών Υποδομών αντανακλά την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και τη συνεισφορά στον κατασκευαστικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο...

Καιρός: Νέα δεδομένα για την 25η Μαρτίου – Που θα έχει βροχές και που 22 βαθμούς

Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων. Σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές...

Θ. Καράογλου «Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη όσων προσφεύγουν στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών»

Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη στα πρόσωπα που έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για ζητήματα φορολογικών αδικημάτων που τους αφορούν, αλλά...

Γ. Χατζηνάσιος και Στ. Κορκολής μαζί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Στέφανος Κορκολής, μετά την sold out συναυλία τους στο Ηρώδειο, συμπράττουν ξανά για δυο μοναδικές βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής ...

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία η κλοπή και η υπεξαίρεση στα Λουτρά Λαγκαδά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκαν κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος:  Ενός 28χρονου αλλοδαπού για περίπτωση κλοπής καλωδίων χαλκού αξίας (4.000) ευρώ, από...