Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
13.5 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Σε τροχιά ανάπτυξης βάζει τον δήμο Λαγκαδά ο Γ. Ταχματζίδης δρομολογώντας έργα...

Σε τροχιά ανάπτυξης βάζει τον δήμο Λαγκαδά ο Γ. Ταχματζίδης δρομολογώντας έργα 34.280.231 ευρώ

Με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα συναντήθηκε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης που είχαν στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο κ. Ταχματζίδης παρέδωσε στον κ. Πέτσα φακέλους με τις προτάσεις για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στο δήμο Λαγκαδά ύψους 34.280.231 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

Συνοπτικά, ο δήμαρχος Λαγκαδά υπέβαλε αιτήσεις χρηματοδότησης για:

  1. Αντικατάσταση εσωτερικού – εξωτερικού δικτύου υδρευσης της πόλης Λαγκαδά και αναβάθμιση υποδομών συστήματος υδροδότησης.
  2. Αποπεράτωση κτιρίου Πολιτιστικού, Πνευματικού Κέντρου ” ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΙΛΛΗΣ” και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
  3. Ωρίμανση μελετών για την ανάδειξη του διατηρητέου κτιρίου “Αλευρόμυλος Γεωργιάδη” στην πόλη του Λαγκαδά και “Βιοκλιματική” αναβάθμιση και αναζωογόνηση του κέντρου της πόλης του Λαγκαδά.
  4. Ανάπτυξη ψηφιακών ευφυών λύσεων στο πλαίσιο της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και του Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Λαγκαδά για την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των Πολίτων και την αναβάθμιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των δήμου.
  5. Προμήθεια Ηλεκτρικών Οχημάτων και Ηλεκτρικών Φορτιστών Δήμου Λαγκαδά.
    1. Προμήθεια υπόγειων και επίγειων συστημάτων γωνιών ανακύκλωσης.
    - Διαφήμιση -

     

    1. Δράσεις για κρίσιμες υποδομές που χρήζουν αντισεισμική προστασία του Δήμου Λαγκαδά.

     

    1. Λειτουργική αποκατάσταση και λειτουργία Ε.Ε Λαγκαδά (Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων)

     

    1. Ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών στις Τ.Κ Αδάμ και Πετροκέρασα της Δ.Ε Καλινδοίων του Δήμου Λαγκαδά.

     

    1. Επέκταση συστήματος τηλεελέγχου – τηλεχειρισμού ΔΕΥΑ Λαγκαδά.

     

    1. Προμήθεια και τοποθέτηση νέου εξοπλισμού για την αναδιαμόρφωση τριών (3) υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Λαγκαδά.

     

    1. Προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών, εξοικονόμηση νερού και ενέργειας στα υφιστάμενα δίκτυα μεταφοράς και διανομής νερού της Δημοτικής ενότητας Λαγκαδά.

     

     «Αναβαθμίζουμε, εκσυγχρονίζουμε, και βελτιώνουμε τον δήμο μας με αδιάκοπη εργασία, μεθοδικότητα και στοχευμένες παρεμβάσεις.

    Εκμεταλλευόμαστε, κάθε ευρωπαϊκό και εθνικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, που μπορεί να προσαρμοστεί σε έργα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας και θα βελτιώσουν την ποιότητα εξυπηρέτησης των συνδημοτών μας.

    Συντάξαμε ολοκληρωμένες προτάσεις για την υλοποίηση έργων ύψους 34.280.231 ευρώ για το δήμο Λαγκαδά και υποβάλλαμε αιτήσεις χρηματοδότησης μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στο Υπουργείο Εσωτερικών.

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, που παρά τις αντιξοότητες λόγο της πανδημίας, κατάφεραν με υπεράνθρωπες προσπάθειες, να συντάξουν μελέτες, προϋπολογισμούς και ότι άλλο απαιτούνταν προκειμένου να καταθέσουμε έγκαιρα, τους φακέλους με τις ολοκληρωμένες προτάσεις των έργων, για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», τόνισε ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Σκυλακάκης: «Η κυβέρνηση αναζητά αποτελεσματικό τρόπο συνένωσης των ΔΕΥΑ – Αποκλείεται το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης»

«Η βασική επιφύλαξη των καλών ΔΕΥΑ είναι ότι δεν θέλουν να πάρουν πάνω τους τις υποχρεώσεις των πιο αδυνάμων, όμως το ταγκό και οι...

Oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελληνικής Λύσης

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιό των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, που συγκροτήθηκε με σαράντα δυο πρωταγωνιστές της...

8ο Panorama Charity Fun Run «Μελίνα Λαζαρίδου» γιορτή Αθλητισμού και Ανθρωπιάς!

Για όγδοη χρονιά το Πανόραμα «πλημμύρισε» την Κυριακή για καλό σκοπό από μεγάλους και μικρούς δρομείς! Το 8ο Panorama Charity Fun Run «Μελίνα Λαζαρίδου»,...

Θ. Καράογλου: «Ο νέος κώδικας φορολογικής διαδικασίας ανοίγει νέο κεφάλαιο στη σχέση των φορολογουμένων με την εφορία»

Στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη σχέση των φορολογουμένων με την εφορία ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, αναφέρθηκε ο εισηγητής...

Ν. Νικολόπουλος: Η Αλαζονεία του 41% οδηγεί τον Μητσοτάκη σε πολιτικό όλεθρο στις ευρωεκλογές

Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου (Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος) Δύσκολος προοιωνίζεται ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως καταδεικνύεται και από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης...

Καταγγελία του Ευρωβουλευτή Εμ. Φράγκου για υπέρμετρη βία κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ στo Μπρυζ

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έστειλε Επιστολή στον Επίτροπο κ. Σχοινά για τα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα. Ο...