Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
4.8 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Πολιτική συγκέντρωση του Βουλευτή της Ν.Δ Δημήτρη Βαρτζόπουλου στη Χαλάστρα

Πολιτική συγκέντρωση του Βουλευτή της Ν.Δ Δημήτρη Βαρτζόπουλου στη Χαλάστρα

Οι σημερινοί κίνδυνοι είναι και μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι, ήταν το μήνυμα της πολιτικής συγκέντρωσης, που οργάνωσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, με συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Η εκδήλωση του βουλευτή κινήθηκε σε τρεις θεματικούς άξονες:
Την ακρίβεια, τις εθνικές προκλήσεις και το Κράτος Κοινωνικής Πρόνοιας,
το οποίο, όπως υπογράμμισε, θα προσφέρει «αγοραστική δύναμη και ποιότητα ζωής ευρωπαϊκού επιπέδου στους Έλληνες πολίτες».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο βουλευτής αναφέρθηκε στην ενεργειακή κρίση, η οποία έχει προκαλέσει σημαντικά προβλήματα σε χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά σημειώνοντας πως η προσπάθεια της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Ελλήνων πολιτών είναι ουσιαστική και πάντα σε πλαίσιο λελογισμένης δημοσιονομικής πολιτικής, όπως επιβάλλει το συμφέρον της χώρας. Σημείωσε δε ότι μόνον η ευρωπαϊκή παρέμβαση θα αντιμετωπίσει πραγματικά την ακρίβεια και θα ελαφρύνει την μεσαία τάξη. Τούτο όμως αδικαιολόγητα καθυστερεί λόγω των αργών αντανακλαστικών και την αβελτηρία της Ένωσης.

- Διαφήμιση -

«Η Κυβέρνηση ακολουθεί μια συνετή δημοσιονομική πολιτική», υπογράμμισε ο κ. Βαρτζόπουλος και συνέχισε: «Σε συνδυασμό με τις εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις και τα οικονομικά μέτρα εξήλθαμε από την εποπτεία, οδηγούμαστε σε συνεχή ανάπτυξη, στη συνολική αναβάθμιση της χώρας και τον απόλυτο εθνικό στόχο της επενδυτικής βαθμίδας.
Η επενδυτική βαθμίδα θα εξασφαλίζει την οικονομική αειφορία. Αυτή θα φέρει τα έσοδα, που θα μας επιτρέψουν επιτέλους, να θεραπεύσουμε την βασική αιτία των κακουχιών μας, την έλλειψη δηλαδή ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Κοινωνικού Κράτους. Ενός Κράτους δηλαδή πλήρως αποκεντρωμένου με:
-Σύγχρονους Δήμους και Ενιαία Κοινωνική Υπηρεσία
-Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας
-Ένα Εθνικό Σύστημα Προνοίας
-Ένα πραγματικά Δημόσιο Σύστημα Παιδείας
Και τούτο θα είναι το κύριο έργο της επομένης τετραετούς διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας».

Ο κ. Βαρτζόπουλος αναφέρθηκε και στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας, σχολιάζοντας πως η παρέμβαση του υπουργείου έφερε τη χώρα πολλά βήματα μπροστά. Παρατήρησε ωστόσο ότι υπάρχει μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, το οποίο είναι ψηφιακώς αναλφάβητο και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα του κράτους μέσω ενός συστήματος κοινωνικής πολιτικής με στόχο την πλήρη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ενίσχυση της Κοινωνικής Πολιτικής
Ο βουλευτής δεν άφησε ασχολίαστα τα πρόσφατα γεγονότα παιδικής κακοποίησης στον Κολωνό αλλά και την έρευνα που διεξάγεται μετά τις καταγγελίες σε δομές φιλοξενίας, σημειώνοντας πως οι κρατικές παρεμβάσεις θα πρέπει να ενταθούν.
Η προστασία των ανηλίκων είναι κρατική υπόθεση. Όταν ανατίθεται σε ιδιώτες ο κρατικός έλεγχος θα πρέπει να είναι ασφυκτικός.

Εθνική ασφάλεια
Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ο κ. Βαρτζόπουλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο όσον αφορά την διεθνή της εικόνα . Τόνισε, ότι η εξαιρετική κατάσταση και συνεχής ενίσχυση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων επιτρέπει την ανάπτυξη ενός διεκδικητικού πατριωτισμού που εγγυάται τα ενεργειακά μας συμφέροντα στην Ν Μεσόγειο, την κυριαρχία των 12ναυτικών μιλίων στο Αιγαίο, με πρώτο βήμα την επέκταση της αλιευτικής μας ζώνης στα 12ναυτικά μίλια , την τάξη στα Δ. Βαλκάνια, τον Ενιαίο Αμυντικό Χώρο με την Κύπρο, και την ασφάλεια των ΝΑ συνόρων της ΕΕ.

Ο Βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρθηκε και σε πληθώρα άλλων ζητημάτων ενώ καταλήγοντας την ομιλία του κάλεσε το ακροατήριο να δώσει ξανά ψήφο εμπιστοσύνης στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η αναπτυξιακή πορεία της χώρας θα συνεχιστεί μόνο με κυβέρνηση ΝΔ»

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 − one =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο χορός του Ποντιακού Συλλόγου Αυγής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του ποντιακού συλλόγου Αυγής. Στο κατάμεστο κέντρο δεξιώσεων constantinos exclusive, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία την Κυριακή στο κέντρο της Θεσ/νικης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (29-01-2023) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο χώρο του Μνημείου Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στην...

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη «Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι!»

Το Followgreen Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη καλεί κάθε νοικοκυριό να ενημερωθεί για το πώς μπορεί με απλές κινήσεις να κάνει να περιορίσει την άσκοπη...

Συζητήθηκε στην Βουλή η Επίκαιρη ερώτηση του Σ. Φάμελλου για τους μυδοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού

Βραβείο αναλγησίας και ανεπάρκειας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών του Θερμαϊκού. Εννιά (9) παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή από το 2020 συμπληρώθηκαν...

Δήμος Χαλκηδόνος- Συνεδρίασε το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Χαλκηδόνος- Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Η οργάνωση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκόμενων υπηρεσιών και...

Μουσικοθεατρική παράσταση «Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει» στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Πανοράματος

Την μουσικοθεατρική παράσταση «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει» σε μουσική Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζει, με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό, ο Δήμος...