Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
25.4 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Ο Λαγκαδάς ΕΠΕΛΕΞΕ τον Δήμαρχο του ! (video & foto)

Ο Λαγκαδάς ΕΠΕΛΕΞΕ τον Δήμαρχο του ! (video & foto)

Ο Λαγκαδάς “ΕΠΕΛΕΞΕ” για Δήμαρχό του τον Γιάννη Αναστασιάδη.

- Διαφήμιση -

Ξεκάθαρο μήνυμα επικράτησης της Νέας Αρχής την Κυριακή 8 Οκτωβρίου έστειλε ο παλμός και ο ενθουσιασμός της κατάμεστης πλατείας  της πόλης του Λαγκαδά και πρωτοφανή για τα δεδομένα της πόλης,  όπου πραγματοποιήθηκε η κεντρική ομιλία του Υποψηφίου Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδη.

«Δεν κρύφτηκα ποτέ, ήμουν πάντα δίπλα σας. Με τιμήσατε το 1998 με την εκλογή μου ως Δημοτικό Σύμβουλο του παλιού δήμου Λαγκαδά. Με εκλέξατε πρώτο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις το 2002 αλλά και το 2006. Το 2010 με εκλέξατε δήμαρχο του νέου Καλλικρατικού δήμου Λαγκαδά. Όπως όλοι γνωρίζετε διετέλεσα δήμαρχος για 3,5 περίπου χρόνια. Το διάστημα αυτό ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ να πει ότι δεν ήμουν εργατικός δήμαρχος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασιάδης ξεκινώντας την ομιλία του εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Λαγκαδά εξαπέλυσε αιχμές κατά της έτερης υποψήφιας Δημάρχου, κάνοντας αναφορά στις υπογραφές συμβάσεων κατασκευής έργου χιλιάδων ευρώ με τον Δήμο Λαγκαδά από τον σύντροφό της.

Παράλληλα επισήμανε ότι γεννήθηκε, ζει με την οικογένειά του αλλά  και δραστηριοποιήτε επαγγελματικά   στον Δήμο Λαγκαδά, και απευθυνόμενος στην αντίπαλό του είπε χαρακτηριστικά: «μιλάτε για τον πληθυσμιακό μαρασμό και την εγκατάλειψη των χωριών μας, πριν σηκώσετε λοιπόν τα μανίκια και προτείνετε μέτρα για την οικονομική τόνωση τους, δώστε το καλό παράδειγμα και ελάτε να μείνετε εδώ στον τόπο μας».

Έδωσε δε απαντήσεις στις αήθεις επιθέσεις που γίνονται σε βάρος του για δικαστικές υποθέσεις που εκκρεμούν σε βάρος του, τονίζοντας ότι «Ποτέ μα ποτέ δεν καταδικάστηκα ούτε πρωτόδικα. Δεν υπάρχει ούτε μία καταδικαστική απόφαση εις βάρος μου.

Στην προσπάθεια τους αυτή, βρήκαν πρόθυμους συμμάχους, αυτούς που έμαθαν να παρασιτούν και να ζουν στην σκιά, οι οποίοι ανήγαγαν τη συκοφαντία και τον χαφιεδισμό σε επάγγελμα», ενώ έκανε λόγο για προσπάθεια πολιτικής του εξόντωσης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο ψηφοδέλτιο της παράταξης, που για μια ακόμα φορά χαρακτήρισε υπερκομματικό, πολυσυλλεκτικό και ανεξάρτητο. «Ποτέ δεν μπήκαμε σε κομματικά καλούπια. Σκοπός μας είναι να υπηρετήσουμε τον συνδημότη, τον συνάνθρωπο. Ήρθαμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε, ήρθαμε να λύσουμε αυτά που χρόνια μας ταλαιπωρούν και μας κρατούν πίσω ως κοινωνία».
Ο κ. Αναστασιάδης  επισήμανε τη συμμαχία που πραγματοποίησε με τη νέα γενιά δημοτών, οι οποίοι καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος του ψηφοδελτίου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απαραίτητη παρουσία των έμπειρων στελεχών, που έχοντας διατελέσει σε θέσεις ευθύνης, «έχουν τη γνώση για να οδηγήσουν τον Δήμο Λαγκαδά στην επόμενη μέρα».

Ακολούθως αναφέρθηκε στα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν τον Δήμο Λαγκαδά, με τα οποία η διοίκησή του πρόκειται να ασχοληθεί άμεσα.
Όπως είπε, προτεραιότητα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας, με άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δημότη και ορισμό Αντιδημάρχου Καθημερινότητας.
Παράλληλα επανέλαβε την επιδίωξή του να δημιουργήσει τουλάχιστον τρία τοπικά εργοτάξια, ώστε να εξοικονομείται χρόνος και χρήμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του Δήμου.

Στην κορυφή της ατζέντας είναι η σχολική στέγη και η ταχεία ολοκλήρωση του νέου διδακτηρίου που θα στεγάσει το 2ο Γυμνάσιο, ενώ από τα πρώτα ζητήματα που πρόκειται να δρομολογηθούν όπως είπε, είναι η αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης.

Ακόμα αναφέρθηκε στην αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων, όπως το πρώην στρατόπεδο Μπαρέτη, την εξασφάλιση αδειοδότησης για όλες τις παιδικές χαρές.

Επισήμανε δεν την αξιοποίηση των Λουτρών με αναβάθμισή τους ώστε να γίνουν πόλος έλξης επισκεπτών, ενώ τόνισε την αναγκαιότητα διοργάνωσης εκδηλώσεων όπως η «Αγγέλων Πόλις», την περίοδο των Χριστουγέννων που είχε γίνει επί δικής του θητείας.
Δεν παρέλειψε να επισημάνει βέβαια την αναγκαιότητα στήριξης των όλων πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Δήμου Λαγκαδά αφού όπως είπε «η διατήρηση και διαφύλαξη των παραδόσεων μας προϋποθέτει και την στήριξη των πολιτιστικών μας συλλόγων, καθώς είναι βασικοί πυλώνες διάσωσης της ταυτότητάς μας».

Κλείνοντας επισήμανε τον σχεδιασμό του προγράμματος που βασίζεται στην εξασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων από ευρωπαϊκούς πόρους, καταρτίζοντας «ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα δώσει νέα πνοή στο δήμο μας», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Σας καλώ λοιπόν στον κοινό αγώνα, όλοι μαζί να δώσουμε μια νέα μάχη, να συστρατευτούμε στη κοινή προσπάθεια, Σ’ αυτή τη προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας και καμία. Σας θέλουμε όλους κοντά μας, να μην ξεχνάμε ότι πέντε χρόνια είναι λίγα, για να πραγματοποιήσουμε όλα όσα έχουμε ονειρευτεί, όμως είναι πάρα πολλά για να πάνε χαμένα!», είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του, καλώντας τους δημότες του Δήμου Λαγκαδά να δώσουν τη δική τους απάντηση την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.



- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Αποζημίωση 11,77 εκατ. ευρώ στα ΚΤΕΛ για το μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και Πολύτεκνους

Το ποσό των 11,77 εκατ. ευρώ πρόκειται να χορηγηθεί για την κάλυψη των μετακινήσεων με μειωμένο κόμιστρο Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και πολύτεκνων...

Μέγαρο Μουσικής: Συναυλία μνήμης για τις Γενοκτονίες Αρμενίων και Ποντίων

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 20:30, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Φίλων Μουσικής», στο Μεγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παράσταση «Πόντος-Αρμενία: Ματωμένη Γη» που αποτελεί ωδή...

Δενδροφύτευση στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μαγνησίας

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος δενδροφυτεύσεων που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Δέλτα σε όλες τις κοινότητες και με τη φιλοσοφία: «περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα»,...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις καταστημάτων

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και διαρρήξεις καταστημάτων, έθεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας...

Στα ΕΠΑΛ και ΣΑΕΚ Κουφαλίων και Αγ. Αθανασίου ο Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας

Στον Δήμο Χαλκηδόνος βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος. Ο κ. Βούτσινος συνοδευόμενος...

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες του Fly Over – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Αρχίζουν και πάλι τα έργα κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών,...