Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
14.1 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδης απαντά στην Ν. Ανδρεάδου για το αποχετευτικό...

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδης απαντά στην Ν. Ανδρεάδου για το αποχετευτικό έργο στο Ζαγκλιβέρι

Με δελτίο τύπου, απαντά ο Δήμαρχος Λαγκαδά, κ. Γιάννης Ταχματζίδης στην επικεφαλή της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Λαγκαδά, κ. Νίκη Ανδρεάδου η οποία σε ανάρτησή της στο FB κατηγόρησε την  διοίκηση του δήμου, για το ενδεχόμενο ακύρωσης του αποχετευτικού έργου στο Ζαγκλιβέρι.

- Διαφήμιση -

“Προκαλεί θυμηδία το γεγονός ότι η κυρία Ανδρεάδου ανακάλυψε εσχάτως στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι υπάρχει σε εξέλιξη αποχετευτικό έργο στο Ζαγκλιβέρι.

Γιατί τα προηγούμενα πέντε χρόνια που κατείχε υπεύθυνη θέση στη διοίκηση, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο έργο, του οποίου την ύπαρξη μάλλον αγνοούσε παντελώς. Σε διαφορετική περίπτωση θα γνώριζε, ότι η μελέτη είχε ουσιώδη προβλήματα στην εφαρμογή της από τη γέννηση της, κάτι που γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου και η τότε διοίκηση του Δήμου.

Στις 13/12/2017 υπεγράφη η σύμβαση κατασκευής του έργου με την ανάδοχο εταιρία, που νομοτελειακά θα είχε τη συγκεκριμένη κατάληξη, δηλαδή τη λύση της σύμβασης (κάτι που επιβεβαίωσαν τόσο υπηρεσιακοί παράγοντες, όσο και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου κ. Κοπαρανίδης Νίκος στο Δημοτικό Συμβούλιο), καθώς έπρεπε, σύμφωνα με έγγραφη υπόδειξη της τεχνικής υπηρεσίας, να γίνει πράξη εφαρμογής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ή Τροποποιητική Μελέτη.

Τι δεν κατάλαβε η κυρία Ανδρεάδου;

Καλά είναι τα αντιπολιτευτικά δάκρυα, αλλά αν είχε ανησυχήσει όταν έπρεπε, πιθανόν να είχαν αποφευχθεί αρκετά προβλήματα.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου, από την πρώτη μέρα που ανέλαβε και βλέποντας τα αδιέξοδα της μελέτης, έδειξε το έντονο ενδιαφέρον της προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο, κοινοποίησε χρονολόγιο των ενεργειών της σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους και προχώρησε στην ανάθεση Τροποποιητικής Μελέτης, προκειμένου το έργο να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Παραλείψεις προηγούμενων χρόνων κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε εμείς, κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου και πολύ περισσότερο ο Πρόεδρος της Κοινότητας, κ. Κοπαρανίδης, του οποίου η συμβολή για την εξεύρεση λύσης ήταν καθοριστική.

Το έργο δεν χάνεται, κυρία Ανδρεάδου, μπορείτε να είστε ήσυχη γι’ αυτό, γιατί εμείς λειτουργούμε με ευθύνη και μεθοδικότητα.

Το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζετε τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών το εκφράσατε άλλωστε και για το ζήτημα των Λουτρών Λαγκαδά.
Ενώ σύσσωμος ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, δηλαδή και οι εξήντα Δήμαρχοι στους Δήμους των οποίων υπάρχουν ιαματικές πηγές, εναντιώθηκε στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με το οποίο υφαρπάζονται οι Ιαματικές Πηγές και δημοτικές εκτάσεις από τους Δήμους, εσείς δηλώσατε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ελαφρά τη καρδία, « ε, δεν έγινε και τίποτα αν τα πάρει το Κράτος», παραβλέποντας ότι με τον τρόπο αυτό βλάπτονται συμφέροντα του Δήμου όπως (έσοδα για το Δήμο, επισκεψιμότητα, τοπική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας κ.α).

Όχι άλλα δάκρυα , κυρία Ανδρεάδου… “

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Στα ΕΠΑΛ και ΣΑΕΚ Κουφαλίων και Αγ. Αθανασίου ο Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας

Στον Δήμο Χαλκηδόνος βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος. Ο κ. Βούτσινος συνοδευόμενος...

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες του Fly Over – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Αρχίζουν και πάλι τα έργα κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών,...

Επίθεση με γροθιές στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με...

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα και έως το Σεπτέμβριο θα είναι ενεργοποιημένη η «Κάρτα του Αγρότη» όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα διατεθεί στους παραγωγούς...

Mειώνονται οι προμήθειες των τραπεζών στις συναλλαγές μέσω POS

Nομοθετική ρύθμιση για μείωση στο 50% των χρεώσεων στην προμήθεια  των τραπεζών στα POS για ποσά έως 10 ευρώ αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση...

Μήνυμα συμπερίληψης και αλληλεγγύης από το Πανόραμα σε όλο τον κόσμο!

Το μήνυμα της ειρήνης, αποδοχής, φιλίας και συμπερίληψης της 11χρονης Λουκίας στα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ο Ολυμπιακός Ύμνος του Κωστή Παλαμά από τα...