Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.1 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Ι. Καϊτεζίδης: Παντού για τον Δήμο - Με προτάσεις διεκδικούμε και κερδίζουμε

Ι. Καϊτεζίδης: Παντού για τον Δήμο – Με προτάσεις διεκδικούμε και κερδίζουμε

«Ναι στα έργα, όχι στην ασφυξία της πόλης» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης στη διευρυμένη σύσκεψη για τα συγκοινωνιακά και κυκλοφοριακά ζητήματα της Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό Α.Ε στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, παρουσία σύσσωμης της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

- Διαφήμιση -

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Καϊτεζίδης τόνισε ότι η πόλη θέλει άμεσα τα μεγάλα έργα και όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «δεν μας παίρνει για άλλες καθυστερήσεις, τύπου μετρό».

Ειδικά για το έργο του υπέργειου άξονα της περιφερειακής «fly over», έθεσε το ζήτημα της λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση των κυκλοφοριακής επιβάρυνσης που θα προκύψει από την εκτέλεση των εργασιών στον περιφερειακό για τις ανάγκες κατασκευής του έργου.

«Δεν αντέχουμε τέσσερα χρόνια ασφυξία» επισήμανε ζητώντας την ενημέρωση των πολιτών και την έγκαιρη προετοιμασία κυκλοφοριακών μελετών για το τί θα αντιμετωπίσει η πόλη στα τέσσερα χρόνια που απαιτεί η ολοκλήρωση του έργου και πώς θα λυθούν τα προβλήματα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, ζήτησε να ληφθούν υπόψιν οι περιβαλλοντικές και πολεοδομικές επιπτώσεις στους δήμους από τους οποίους θα περνά το fly over, υπογραμμίζοντας ότι είναι απαραίτητη η προστασία της ασφάλειας, των περιουσιών και των περιβαλλοντικών συνθηκών των πολιτών χωρίς καμία έκπτωση.

Για τους παραπάνω λόγους, ο κ. Καϊτεζίδης έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών, Περιφέρεια, τροχαία, υπουργείο, ΟΑΣΘ,ΟΣΕΘ, Δήμοι κ.λ.π.

Αναφερόμενος στο Μετρό Θεσσαλονίκης, αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σπουδαιότητα του έργου, ζήτησε την άμεση έναρξη των μελετών για την επέκταση προς αεροδρόμιο και ανατολικά από τη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής.

Πάμε ΕΣΠΑ, πάμε Μπροστά

Το νέο ΕΣΠΑ αναπλάσεων, που αλλάζει την εικόνα των πόλεών μας, ξεκινά από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα .
Στον φιλόδοξο σχεδιασμό πρωταγωνιστικό ρόλο κατέχει ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, με τις θετικές εξελίξεις να παρουσιάζονται στην εκδήλωση με θέμα «Αστική Ανάπτυξη – Αναβαθμίζουμε τις Πόλεις μας» που διοργάνωσε η ΠΚΜ στο Μέγαρο Μουσικής.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρθηκε στην πρώτη φάση που αφορούσε την Πυλαία και την εξασφάλιση σημαντικού χρηματικού ποσού για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στην πράξη εφαρμογής ΠΕ 15. «Χρηματοδοτήθηκε και προχωρά. Αυτό που για άλλους είναι «εύκολα» λόγια και βαρύγδουπες εξαγγελίες για εμάς είναι σκοπός ζωής που υλοποιούμε στο πεδίο μέρα τη μέρα με σκληρή δουλειά. Σύντομα θα έχουμε και τις δημόσιες αναρτήσεις για τα οικόπεδα» τόνισε ο δήμαρχος.

Παράλληλα στο νέο πρόγραμμα που ξεκινά περιλαμβάνονται οι αναπλάσεις σε κεντρικούς δρόμους σε:

· Ασβεστοχώρι στην οδό Δημοκρατίας

· Χορτιάτη, Μαρτύρων 2ας Σεπτεμβρίου

· Πανόραμα, Ιστορικό Κέντρο Πανοράματος

· Πυλαία, Πράξη εφαρμογής ΠΕ 15

«Δικαιωνόμαστε καθημερινά με λίγα λόγια και σκληρή δουλειά, πάμε ΕΣΠΑ, πάμε Μπροστά» σημείωσε προσθέτοντας πως με υπομονή και προσήλωση πετυχαίνουμε ακόμη περισσότερα.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Δενδροφύτευση στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μαγνησίας

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος δενδροφυτεύσεων που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Δέλτα σε όλες τις κοινότητες και με τη φιλοσοφία: «περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα»,...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις καταστημάτων

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και διαρρήξεις καταστημάτων, έθεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας...

Στα ΕΠΑΛ και ΣΑΕΚ Κουφαλίων και Αγ. Αθανασίου ο Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας

Στον Δήμο Χαλκηδόνος βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος. Ο κ. Βούτσινος συνοδευόμενος...

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες του Fly Over – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Αρχίζουν και πάλι τα έργα κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών,...

Επίθεση με γροθιές στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με...

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα και έως το Σεπτέμβριο θα είναι ενεργοποιημένη η «Κάρτα του Αγρότη» όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα διατεθεί στους παραγωγούς...