Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
16.8 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Γιάννης Ιωαννίδης: Προτεραιότητα η περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη

Γιάννης Ιωαννίδης: Προτεραιότητα η περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη

Συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δέλτα μέσω τηλεδιάσκεψης με 19 θέματα ημερησίας διάταξης τα οποία ψηφίστηκαν στο σύνολο τους ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία κατά περίπτωση από το σώμα των δημοτικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης αναφερόμενος στην εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση βιοαερίου, στη Σίνδο υπογράμμισε: «Θέλουμε επενδύσεις αρκεί αυτές να μην απειλούν το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τον υδροφόρο ορίζοντα, τις καλλιέργειες των αγροτών και την ποιότητα ζωής όλων μας Είμαστε θετικοί σε επενδύσεις που προσφέρουν ανάπτυξη για τον τόπο μας, την Μακεδονία και όλη τη χώρα αλλά με όρους».
Το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά στην εγκατάσταση της μονάδας.

Ανάμεσα στα θέματα που εγκρίθηκαν ήταν και η έκθεση της οικονομικής επιτροπής για τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του τέταρτου τριμήνου του 2020. Στην εισήγηση της η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο εν λόγω διάστημα παρατηρήθηκε ικανοποιητική είσπραξη σε ότι αφορά τα έκτακτα έσοδα και επιτεύχθηκε μείωση των οφειλών του Δήμου προς τρίτους.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης- βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Δέλτα, με κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης στην εισήγηση του τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας στους δήμους από την Πολιτεία η οποία όπως υπογράμμισε θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε δήμο να αποκτήσει μόνιμο ειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό για την υλοποίηση σχεδίου πρόληψης εκτάκτων αναγκών και πολιτικής προστασίας. Ο κ Ιωαννίδης ανέλυσε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η διοίκηση του δήμου Δέλτα προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς όπως τόνισε «η πολιτική προστασία πρέπει να έχει προληπτικό χαρακτήρα και όχι θεραπευτικό προκειμένου να προλαμβάνει τις καταστροφικές συνέπειες ενός ακραίου φαινομένου» τόνισε ο κ Ιωαννίδης και συνεχάρη για ακόμη μια φορά τους υπαλλήλους του δήμου υπογραμμίζοντας ότι «με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατάφεραν με τις σωστές οδηγίες από τους αρμόδιους αντιδημάρχους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προέκυψαν από τα κύματα κακοκαιρίας του χειμώνα και να αποσοβήσουν τις όποιες καταστροφικές συνέπειες».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης τόνισε ότι « ο δήμος Δέλτα είναι μια περιοχή που κινδυνεύει από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες στις γεωργικές καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία».
Παράλληλα με αφορμή την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της τροποποιημένης μελέτης για την προμήθεια τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων, ο κ Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να εκσυγχρονιστεί σταδιακά όλος ο στόλος των οχημάτων του δήμου Δέλτα και να αντικατασταθεί με αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον». Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό εξωραϊσμού του Κεντρικού όρχου της Νέας Μαγνησίας και στην αποκέντρωση των υπηρεσιών καθαριότητας που με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, έχει αρχίσει να υλοποιείται με τη φιλοξενία σταθμού οχημάτων στον αύλειο χώρο της ΔΕΥΑΔΔ στη Χαλάστρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης όρισε στη θέση του προέδρου του ΚΠΟΔΔ , τον επικεφαλής της παράταξης «ο Δήμος Μας», Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο ανοίγοντας έναν δρόμο ευρείας σύγκλισης προς όφελος του Δήμου και της κοινωνίας.
Ο κ Διαμαντόπουλος στην τοποθέτηση του ενημέρωσε το σώμα ότι έχει γίνει προγραμματική σύγκλιση αρχών και αξιών, διαφάνειας, αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης με γνώμονα την προσφορά στον τόπο.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες του Fly Over – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Αρχίζουν και πάλι τα έργα κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών,...

Επίθεση με γροθιές στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με...

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα και έως το Σεπτέμβριο θα είναι ενεργοποιημένη η «Κάρτα του Αγρότη» όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα διατεθεί στους παραγωγούς...

Mειώνονται οι προμήθειες των τραπεζών στις συναλλαγές μέσω POS

Nομοθετική ρύθμιση για μείωση στο 50% των χρεώσεων στην προμήθεια  των τραπεζών στα POS για ποσά έως 10 ευρώ αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση...

Μήνυμα συμπερίληψης και αλληλεγγύης από το Πανόραμα σε όλο τον κόσμο!

Το μήνυμα της ειρήνης, αποδοχής, φιλίας και συμπερίληψης της 11χρονης Λουκίας στα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ο Ολυμπιακός Ύμνος του Κωστή Παλαμά από τα...

Oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιό των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024. Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Μέλπω Λεκατσά, Δέσποινα Σίνου, Βιολέτα...