Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022
2.7 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Γιάννης Ιωαννίδης: Προτεραιότητα η περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη

Γιάννης Ιωαννίδης: Προτεραιότητα η περαιτέρω βελτίωση των υπηρεσιών προς τον πολίτη

Συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δέλτα μέσω τηλεδιάσκεψης με 19 θέματα ημερησίας διάταξης τα οποία ψηφίστηκαν στο σύνολο τους ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία κατά περίπτωση από το σώμα των δημοτικών συμβούλων.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης αναφερόμενος στην εγκατάσταση σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την καύση βιοαερίου, στη Σίνδο υπογράμμισε: «Θέλουμε επενδύσεις αρκεί αυτές να μην απειλούν το περιβάλλον, τη δημόσια υγεία, τον υδροφόρο ορίζοντα, τις καλλιέργειες των αγροτών και την ποιότητα ζωής όλων μας Είμαστε θετικοί σε επενδύσεις που προσφέρουν ανάπτυξη για τον τόπο μας, την Μακεδονία και όλη τη χώρα αλλά με όρους».
Το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία γνωμοδότησε θετικά στην εγκατάσταση της μονάδας.

Ανάμεσα στα θέματα που εγκρίθηκαν ήταν και η έκθεση της οικονομικής επιτροπής για τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού του τέταρτου τριμήνου του 2020. Στην εισήγηση της η αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι στο εν λόγω διάστημα παρατηρήθηκε ικανοποιητική είσπραξη σε ότι αφορά τα έκτακτα έσοδα και επιτεύχθηκε μείωση των οφειλών του Δήμου προς τρίτους.
Στην ίδια συνεδρίαση εγκρίθηκε το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και άμεσης- βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού του Δήμου Δέλτα, με κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης στην εισήγηση του τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της Πολιτικής Προστασίας στους δήμους από την Πολιτεία η οποία όπως υπογράμμισε θα πρέπει να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε δήμο να αποκτήσει μόνιμο ειδικευμένο στελεχιακό δυναμικό για την υλοποίηση σχεδίου πρόληψης εκτάκτων αναγκών και πολιτικής προστασίας. Ο κ Ιωαννίδης ανέλυσε τις προσπάθειες που έχει καταβάλει η διοίκηση του δήμου Δέλτα προς αυτήν την κατεύθυνση καθώς όπως τόνισε «η πολιτική προστασία πρέπει να έχει προληπτικό χαρακτήρα και όχι θεραπευτικό προκειμένου να προλαμβάνει τις καταστροφικές συνέπειες ενός ακραίου φαινομένου» τόνισε ο κ Ιωαννίδης και συνεχάρη για ακόμη μια φορά τους υπαλλήλους του δήμου υπογραμμίζοντας ότι «με υψηλό αίσθημα ευθύνης, κατάφεραν με τις σωστές οδηγίες από τους αρμόδιους αντιδημάρχους να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που προέκυψαν από τα κύματα κακοκαιρίας του χειμώνα και να αποσοβήσουν τις όποιες καταστροφικές συνέπειες».

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Γλώσσης τόνισε ότι « ο δήμος Δέλτα είναι μια περιοχή που κινδυνεύει από ακραία πλημμυρικά φαινόμενα που μπορεί να έχουν καταστροφικές συνέπειες στις γεωργικές καλλιέργειες και στην κτηνοτροφία».
Παράλληλα με αφορμή την έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο της τροποποιημένης μελέτης για την προμήθεια τεσσάρων ηλεκτρικών οχημάτων, ο κ Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι «στόχος μας είναι να εκσυγχρονιστεί σταδιακά όλος ο στόλος των οχημάτων του δήμου Δέλτα και να αντικατασταθεί με αυτοκίνητα φιλικά προς το περιβάλλον». Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό εξωραϊσμού του Κεντρικού όρχου της Νέας Μαγνησίας και στην αποκέντρωση των υπηρεσιών καθαριότητας που με πρωτοβουλία του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη, έχει αρχίσει να υλοποιείται με τη φιλοξενία σταθμού οχημάτων στον αύλειο χώρο της ΔΕΥΑΔΔ στη Χαλάστρα.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης όρισε στη θέση του προέδρου του ΚΠΟΔΔ , τον επικεφαλής της παράταξης «ο Δήμος Μας», Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο ανοίγοντας έναν δρόμο ευρείας σύγκλισης προς όφελος του Δήμου και της κοινωνίας.
Ο κ Διαμαντόπουλος στην τοποθέτηση του ενημέρωσε το σώμα ότι έχει γίνει προγραμματική σύγκλιση αρχών και αξιών, διαφάνειας, αξιοκρατίας και χρηστής διοίκησης με γνώμονα την προσφορά στον τόπο.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 3 =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Συνέντευξη της 24χρονης Γεωργίας που βιάστηκε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο (video)

Αποκλειστική συνέντευξη έδωσε στον δημοσιογράφο Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο zougla.gr  η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που βιάστηκε την παραμονή της πρωτοχρονιάς σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. https://youtu.be/iONvrOCSjrk

Με νέο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό ενισχύεται ο Δήμος Χαλκηδόνος

Με νέο μόνιμο επιστημονικό προσωπικό πρόκειται να ενισχυθεί, έπειτα από πολλά χρόνια, ο Δήμος Χαλκηδόνος, μέσω της προκήρυξης 13Κ/2021 του ΑΣΕΠ, για την πλήρωση...

Βόμβα 134.000 ευρώ έσκασε στον Δήμο Λαγκαδά από παλιό απλήρωτο έργο στο Ζαγκλιβέρι

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφόρησαν διάφορες φήμες ότι επιδόθηκε στον Δήμο Λαγκαδά δικαστική απόφαση με την οποία εργολάβος διεκδικεί από τον δήμο 134.000 ευρώ για...

Ψαράς & Καραμπέτη απογείωσαν την τηλεθέαση της ΕΡΤ1 με την πρεμιέρα – «Αγάπη Παράνομη»

Πρεμιέρα είχε το Σάββατο 15 Ιανουαρίου η νέα μίνι δραματική σειρά της ΕΡΤ1 «Αγάπη Παράνομη» στην οποία πρωταγωνιστούν ο συντοπίτης μας από το ΣΟΧΟ...

Επιπλέον μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων – Αναλυτικοί πίνακες των δικαιούχων

Τα Υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων λαμβάνουν δέσμη τριών επιπλέον μέτρων στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των...

Πρόσκληση του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη στους Καλλιτέχνες που διαμένουν στον δήμο

H Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη (Κ.Ε.Π.Α.Π) σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας-Χορτιάτη, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στους...