Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
22.8 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών: Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή – Ποιες είναι οι...

Γάμος ομοφυλόφιλων ζευγαριών: Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή – Ποιες είναι οι θέσεις των κομμάτων

Ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, που έχει προκαλέσει διχασμό στην κοινωνία και την πολιτική σκηνή.

- Διαφήμιση -

Όπως φαίνεται, το νομοσχέδιο που θα τεθεί σε ψηφοφορία στις 15 Φεβρουαρίου συγκεντρώνει ευρύτερη συναίνεση καθώς υπέρ του δηλώνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας ενώ τα κόμματα που καταψηφίζουν είναι  η Ελληνική Λύση, το ΚΚΕ, οι Σπαρτιάτες και η Νίκη.

Επιμένει ο ΣΥΡΙΖΑ για την παρένθετη μητέρα.
Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για την παρένθετη μητέρα (σ.σ. που εμπορευματοποιεί τη μητρότητα και το γυναικείο σώμα) και τον όρο «ομόφυλα ζευγάρια», ζητώντας να αντικατασταθεί ο όρος άτομα «ανεξαρτήτως φύλου» Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, ανέφερε ότι στο νομοσχέδιο υπάρχουν σημεία που αν δεν βελτιωθούν θα προκαλέσουν δικαστικές διαμάχες και εν τέλει την ανάγκη μίας νέας νομοθετικής διόρθωσης, διότι «όσοι βλάπτονται, θα πάνε στο δικαστήριο και θα δικαιωθούν».
ο δεύτερο σημείο αφορά την απόφαση της κυβέρνησης να φέρει το νομοσχέδιο χωρίς να δίνει τη δυνατότητα σε ζευγάρια ανδρών να καταφύγουν στην ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, μέσω της παρένθετης κύησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλά διάκριση και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το άρθρο 4 του Συντάγματος, το οποίο λέει ότι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες είναι ίσοι έναντι του νόμου.

«Ναι» από το ΠΑΣΟΚ
«Η ελληνική οικογένεια δεν απειλείται, όπως κάποιοι λένε για να κερδίσουν λίγες ψήφους, από την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Η ελληνική οικογένεια και το μέλλον των νέων ανθρώπων απειλείται από τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές», δήλωσε ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης, ο οποίος, δίνοντας το στίγμα της θέσης του κόμματός του στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ «θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

Ελληνική Λύση: Θέλουμε τα παιδιά να έχουν πατέρα και μητέρα
«Έχουμε ένα νομοσχέδιο που έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την κοινωνία και το Σύνταγμα που αναφέρει ότι η οικογένεια είναι θεμέλιο της αρχής του έθνους», δήλωσε από την πλευρά του ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Παύλος Σαρακης, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου: «Θέλουμε τα παιδιά να έχουν πατέρα και μητέρα, και όχι αφύσικα γονέας ένα και γονέας δύο. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν γονείς και όχι γονείς νούμερα», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

ΚΚΕ: «Εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης»
Πρώτος και βασικός λόγος για την άρνηση του ΚΚΕ στο νομοσχέδιο είναι η εμπορευματοποίηση της τεκνοποίησης και της τεκνοθεσίας, είπε η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Βιβή Δάγκα και προσέθεσε ότι με τη νομοθετική ρύθμιση που εισάγεται υπονομεύεται το δικαίωμα του παιδιού, δηλαδή η κοινωνική του ανάγκη να έχει δεσμούς με τη μητέρα και τον πατέρα. «Αυτή η ανάγκη έχει αντικειμενική βάση την αλλησυμπληρούμενη σχέση μητρότητας πατρότητας και προφανώς αυτή η σχέση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, περιλαμβάνοντας και τη βιολογική σχέση ανδρικού και γυναικείου οργανισμού στην αναπαραγωγή του είδους», είπε η κυρία Δάγκα και υπογράμμισε ότι η βάση της τοποθέτησης του ΚΚΕ είναι τα δικαιώματα του παιδιού.

Πανηγυρίζει η Νέα Αριστερά
«Σήμερα είναι μια μέρα νίκης των κινημάτων υπεράσπισης και κατοχύρωσης ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων σε ολόκληρη τη χώρα», ανέφερε ο ειδικός αγορητής της Νέας Αριστεράς Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο ζητά η Νίκη
Την απόσυρση του νομοσχεδίου ζήτησε και ο βουλευτής της Νίκης, Γιώργος Αποστολάκης. «Αρκετά διαιρέσατε την κοινωνία, να αποσύρετε το νομοσχέδιο», είπε ο εισηγητής της Νίκης, Γιώργος Αποστολάκης και κάλεσε τους βουλευτές να καταψηφίσουν: «Είμαστε στο όριο και θα πρέπει να δείτε το ζήτημα υπό όρους ιστορικής και εθνικής επιβίωσης. Φθίνουμε».

Υπερ ψηφίζει η Πλεύση Ελευθερίας
Από πλευράς της η Πλεύση Ελευθερίας στηρίζει το νομοσχέδιο, με τον βουλευτή Σπύρο Μπιμπίλα να μιλά για αποφασιστικό βήμα της άρσης του κοινωνικού αποκλεισμού εις βάρος των ομόφυλων ζευγαριών.

πηγή: newsbreak

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Δενδροφύτευση στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μαγνησίας

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος δενδροφυτεύσεων που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Δέλτα σε όλες τις κοινότητες και με τη φιλοσοφία: «περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα»,...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις καταστημάτων

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και διαρρήξεις καταστημάτων, έθεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας...

Στα ΕΠΑΛ και ΣΑΕΚ Κουφαλίων και Αγ. Αθανασίου ο Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας

Στον Δήμο Χαλκηδόνος βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος. Ο κ. Βούτσινος συνοδευόμενος...

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες του Fly Over – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Αρχίζουν και πάλι τα έργα κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών,...

Επίθεση με γροθιές στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με...

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα και έως το Σεπτέμβριο θα είναι ενεργοποιημένη η «Κάρτα του Αγρότη» όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα διατεθεί στους παραγωγούς...