Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023
12.6 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Followgreen 2021 - Δράσεις ανακύκλωσης - Βραβεία σε σχολεία από τον Δήμο...

Followgreen 2021 – Δράσεις ανακύκλωσης – Βραβεία σε σχολεία από τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στον υπαίθριο χώρο «Πλατανάκια Natura», για τη συμμετοχή τους στις δράσεις ευαισθητοποίησης «Πάμε Ανακύκλωση» 2020-2021 και «Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης».

Κατά την εκδήλωση βράβευσης, τα πρώτα σχολεία σε ανακύκλωση υλικών και πόντων επιβράβευσης, καθώς και το σχολείο με τη φωτογραφία της δράσης που έλαβε τις περισσότερες ψήφους στην πλατφόρμα, έλαβαν από ένα δώρο και ένα βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία και οι μαθητές που συμμετείχαν στις δράσεις έλαβαν έπαινο συμμετοχής από τον Δήμο για την προσπάθειά τους.

Υπενθυμίζουμε, πως στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» οι μαθητές από 25 σχολικές μονάδες, με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν σε τέσσερα ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες). Παρά τη μικρή χρονική διάρκεια, τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Πιο συγκεκριμένα, συγκεντρώθηκαν συνολικά από 3.142 μαθητές:
• Χαρτί: 8.844 κιλά
• Πλαστικό: 2.244 κιλά
• Μπαταρίες: 579 κιλά
• Αλουμίνιο: 661
και συνολικά 12.328 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

- Διαφήμιση -

Παράλληλα με τη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση», υλοποιήθηκε και η δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης «Τέλος στα πλαστικά μίας χρήσης». Με αφορμή τη νέα νομοθεσία για τα πλαστικά μίας χρήσης, οι μαθητές μέσα από φωτογραφίες που οι ίδιοι επιμελήθηκαν, πρόβαλαν οικολογικές πρακτικές που στοχεύουν στην αντικατάστασή τους. Στη δράση, συμμετείχαν 31 ομάδες μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.
Οι ανωτέρω σχολικές δράσεις υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης χαιρετώντας την εκδήλωση βράβευσης, συνεχάρη τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που παρά τη δύσκολη υγειονομική περίοδο, απέδειξαν πως η ανακύκλωση δεν αποτελεί απλώς μια εφήμερη τάση της εποχής, αλλά κουλτούρα για έναν καλύτερο τρόπο ζωής.
Ευχαρίστησε τον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το πρόγραμμα «Κάθε Κουτί Μετράει» και την COMBATT Α.Ε. για τη συμβολή τους στον Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης.

Τέλος, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της διεύθυνσης καθαριότητας, τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Ανακύκλωσης κο Καρτάλη, όπως και την Αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας και Παιδείας κα Γιαννούδη, για τη συμβολή τους στη δράση ευαισθητοποίησης.

Την προσπάθεια των μαθητών χαιρέτησε επίσης, ο Πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης.

Η κα. Ειρήνη Τοπουζίδου υπεύθυνη του προγράμματος «Κάθε Κουτί Μετράει» έστειλε το δικό της μήνυμα, αναφέροντας: «Κάθε φορά που ανακυκλώνουμε ένα κουτάκι αλουμινίου εξοικονομούμε 95% ενέργεια και συμβάλουμε στις μείωση των εκπομπών GHG. Όμως, αυτό που μετράει πιο πολύ είναι ότι τα παιδιά υιοθετούν την ανακύκλωση ως συνήθεια. Εξάλλου, σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αντιλαμβανόμαστε ότι κάθε επιλογή που κάνουμε, κάθε συνήθεια που αλλάζουμε, όπως και κάθε κουτί αλουμινίου που ανακυκλώνουμε, επηρεάζει το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και διαμορφώνει το μέλλον του πλανήτη».

Στόχος του Δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη είναι τα παιδιά να μάθουν να ανακυκλώνουν καθώς και να αντικαταστήσουν στην καθημερινότητά τους τα πλαστικά μίας χρήσης. Στόχευση της δημοτικής αρχής στην επόμενη σχολική χρονιά να αυξηθούν οι δράσεις ανακύκλωσης και να επεκταθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου. Δείτε στο infographicτα αποτελέσματα της βράβευσης.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 9 =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Ξεκινούν την Δευτέρα οι ασφαλτοστρώσεις στο Πανόραμα

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη  ξεκινά τη Δευτέρα 3 Απριλίου ασφαλτόστρωση της οδού Κομνηνών σε όλο το...

Ο Παρασίδης εκθέτει τον Ταχματζίδη

Στην αναμφισβήτητα, επιτυχημένη,  εκδήλωση που διοργάνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Λαγκαδά  Γιάννης Αναστασιάδης, στα λουτρά, παραβρέθηκαν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι  και αντιδήμαρχοι του δήμου Λαγκαδά. Ανάμεσα σε...

Χρήστος Σταϊκούρας: Έκδοση 5ετούς ομολόγου – 2,5 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές. Δήλωση Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.  «Η Ελλάδα προχώρησε, σήμερα, στην...

Ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον συνδυασμό του Γ. Τσαμασλή

Υποψήφιος στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στον δήμο Θερμαϊκού, θα είναι ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, Βασίλης Καρράς, με την παράταξη του δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή. Ο δήμαρχος...

H Εθνική Ορχήστρα της Ρουμανίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονικης τιμά το έτος Ραχμάνινοφ με μια μοναδική συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της Ρουμανίας την Τετάρτη 5 Απριλίου. Το κορυφαίο μουσικό...

Χρόνια πολλά Ελλάδα. Ζητώ η Ελλάς, Ζητώ το Έθνος

25η Μαρτίου 1821 Χρόνια πολλά Ελλάδα. Ζητώ η Ελλάς. Ζητώ το Έθνος.