Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021
11.6 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Έργα ύψους 10 εκ. ευρώ για τον Δήμο Λαγκαδά εξήγγειλε ο Στέλιος...

Έργα ύψους 10 εκ. ευρώ για τον Δήμο Λαγκαδά εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας (videos)

Την έγκριση της χρηματοδότησης, για έργα συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, εξήγγειλε σήμερα το πρωί, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, στον Δήμαρχο του Λαγκαδά, κ. Γιάννη Ταχματζίδη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης.

Αποπεράτωση του Μπίλλιου Πολιτιστικού Κέντρου – 8,5 εκ. ευρώ (έγκριση μέσα στον Οκτώβριο).

Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών του Δήμου Λαγκαδά – 1,5 εκ. ευρώ (έγκριση τον Νοέμβριο).

- Διαφήμιση -

Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά –  8 εκ. ευρώ (Δέσμευση του Υπουργού για άμεση ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα).

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση, μέσα στο μήνα Οκτώβριο, της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Μπιλλείου Πολιτιστικού Κέντρου, έργο προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μπαίνει, έτσι, επιτέλους σε τροχιά αποπεράτωσης ένα εμβληματικό έργο το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και τριάντα χρόνια, προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση των Δημοτών.

Πέραν τούτου, ο κ. Πέτσας εξήγγειλε την περεταίρω αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του Δήμου, με στόχο την ταχύτατη εξυπηρέτηση των Δημοτών, από τις υπηρεσίες του Δήμου. Η έγκριση του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Νοέμβριο. Κατόπιν, θα ακολουθήσουν και οι εγκρίσεις των υπόλοιπων υποβολών στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Συζητήθηκε ,επίσης, η έγκριση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά, η οποία ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα έχει συνολικό κόστος 8 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος έθεσε στον κύριο Υπουργό το θέμα της υλοποίησης του κόμβου Λαγκαδά. Πρόκειται, όπως τόνισε « για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα δώσει άλλη διάσταση και ανάπτυξη στο Δήμο μας και θα επωφεληθούν τόσο οι Δημότες του Δήμου Λαγκαδά όσο και Δημότες όμορων Δήμων του Νομού Σερρών, καθώς θα δοθεί και ώθηση στην ανάπτυξη των Λουτρών».

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ανέφερε και το ζήτημα της μεταφοράς της τοποθεσίας της νέας Νοσοκομειακής Ογκολογικής Δομής σε έκταση μεταξύ των Δήμων Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που η επιλογή της θέσης αυτής προσφέρει σε ότι αφορά την ευκολία πρόσβασης όχι μόνο των ασθενών από το Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και αυτοψία από τον Υπουργό στο χώρο του Μπίλλειου Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου.

Με μεθοδικότητα και αίσθημα ευθύνης, η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει την πολυδιάστατη συνεργασία με την Πολιτεία, έχοντας ως μόνη επιδίωξη το συμφέρον του Τόπου και του Δημότη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 5 =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα τα δωρεάν rapid tests

Με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για την ασφάλεια του κοινού και υπό τις οδηγίες του αρμόδιου υπουργείου Υγείας και του Εθνικού...

Λιβανός: Οικονομικά μέτρα στήριξης των μελισσοκόμων – Μέτρα προστασίας του Ελληνικού μελιού

Στα μέτρα που λαμβάνει το Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την ενίσχυση της μελισσοκομίας και τη στήριξη του μελιού, το οποίο χαρακτήρισε «γλυκό...

Ο πρώην ιδιοκτήτης του Alpha Δ. Κοντομηνάς ζήτησε συγνώμη από τον Ν. Νικολόπουλο

Αποδέχθηκε τη συγνώμη Κοντομηνά λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο άλλοτε πανίσχυρος Καναλάρχης ο πρώην Υπουργός και μακροβιότερος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Η...

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδης επισκέφτηκε το ειδικό σχολείο “Γεώργιος Προκοπίδης”

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, Ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Υγείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Νικόλαο...

Σ. Φάμελλος: Ένας κρίσιμος χρόνος χαμένος για το Εξοικονομώ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρά τα μεγάλα λόγια και τις υποσχέσεις, κατόρθωσε να παγώσει για έναν ολόκληρο -και πολύ κρίσιμο- χρόνο το Πρόγραμμα Εξοικονομώ. Παρά την...

Ιστορική έδρα του Δήμου Δέλτα η Χαλάστρα μετά από πρόταση της διοίκησης του Δήμου

Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα ανακήρυξε την Χαλάστρα σε ιστορική έδρα του Δήμου ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων...