Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.8 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Έργα ύψους 10 εκ. ευρώ για τον Δήμο Λαγκαδά εξήγγειλε ο Στέλιος...

Έργα ύψους 10 εκ. ευρώ για τον Δήμο Λαγκαδά εξήγγειλε ο Στέλιος Πέτσας (videos)

Την έγκριση της χρηματοδότησης, για έργα συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ, εξήγγειλε σήμερα το πρωί, ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την διάρκεια της επίσκεψής του, στον Δήμαρχο του Λαγκαδά, κ. Γιάννη Ταχματζίδη. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο Γενικός Διευθυντής της ΚΕΔΕ, Γιάννης Καραγιάννης.

Αποπεράτωση του Μπίλλιου Πολιτιστικού Κέντρου – 8,5 εκ. ευρώ (έγκριση μέσα στον Οκτώβριο).

Αναβάθμιση ψηφιακών υποδομών του Δήμου Λαγκαδά – 1,5 εκ. ευρώ (έγκριση τον Νοέμβριο).

- Διαφήμιση -

Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά –  8 εκ. ευρώ (Δέσμευση του Υπουργού για άμεση ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα).

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός ανακοίνωσε την έγκριση, μέσα στο μήνα Οκτώβριο, της χρηματοδότησης για την αποπεράτωση του Μπιλλείου Πολιτιστικού Κέντρου, έργο προϋπολογισμού 8,5 εκατομμυρίων ευρώ. Μπαίνει, έτσι, επιτέλους σε τροχιά αποπεράτωσης ένα εμβληματικό έργο το οποίο βρίσκεται σε εκκρεμότητα εδώ και τριάντα χρόνια, προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση των Δημοτών.

Πέραν τούτου, ο κ. Πέτσας εξήγγειλε την περεταίρω αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του Δήμου, με στόχο την ταχύτατη εξυπηρέτηση των Δημοτών, από τις υπηρεσίες του Δήμου. Η έγκριση του έργου, του οποίου ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο, θα πραγματοποιηθεί μέσα στο μήνα Νοέμβριο. Κατόπιν, θα ακολουθήσουν και οι εγκρίσεις των υπόλοιπων υποβολών στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».

Συζητήθηκε ,επίσης, η έγκριση αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης του Λαγκαδά, η οποία ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι θα ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και θα έχει συνολικό κόστος 8 εκατομμύρια ευρώ.

Από τη μεριά του ο Δήμαρχος έθεσε στον κύριο Υπουργό το θέμα της υλοποίησης του κόμβου Λαγκαδά. Πρόκειται, όπως τόνισε « για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα δώσει άλλη διάσταση και ανάπτυξη στο Δήμο μας και θα επωφεληθούν τόσο οι Δημότες του Δήμου Λαγκαδά όσο και Δημότες όμορων Δήμων του Νομού Σερρών, καθώς θα δοθεί και ώθηση στην ανάπτυξη των Λουτρών».

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος ανέφερε και το ζήτημα της μεταφοράς της τοποθεσίας της νέας Νοσοκομειακής Ογκολογικής Δομής σε έκταση μεταξύ των Δήμων Ωραιοκάστρου και Λαγκαδά, τονίζοντας τα πλεονεκτήματα που η επιλογή της θέσης αυτής προσφέρει σε ότι αφορά την ευκολία πρόσβασης όχι μόνο των ασθενών από το Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και από ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και αυτοψία από τον Υπουργό στο χώρο του Μπίλλειου Πολιτιστικού Πνευματικού Κέντρου.

Με μεθοδικότητα και αίσθημα ευθύνης, η διοίκηση του Δήμου συνεχίζει την πολυδιάστατη συνεργασία με την Πολιτεία, έχοντας ως μόνη επιδίωξη το συμφέρον του Τόπου και του Δημότη.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Ελληνικής Λύσης

Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιό των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024, που συγκροτήθηκε με σαράντα δυο πρωταγωνιστές της...

8ο Panorama Charity Fun Run «Μελίνα Λαζαρίδου» γιορτή Αθλητισμού και Ανθρωπιάς!

Για όγδοη χρονιά το Πανόραμα «πλημμύρισε» την Κυριακή για καλό σκοπό από μεγάλους και μικρούς δρομείς! Το 8ο Panorama Charity Fun Run «Μελίνα Λαζαρίδου»,...

Θ. Καράογλου: «Ο νέος κώδικας φορολογικής διαδικασίας ανοίγει νέο κεφάλαιο στη σχέση των φορολογουμένων με την εφορία»

Στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη σχέση των φορολογουμένων με την εφορία ο εκσυγχρονισμός και η ψηφιοποίηση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, αναφέρθηκε ο εισηγητής...

Ν. Νικολόπουλος: Η Αλαζονεία του 41% οδηγεί τον Μητσοτάκη σε πολιτικό όλεθρο στις ευρωεκλογές

Άρθρο Νίκου Νικολόπουλου (Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος) Δύσκολος προοιωνίζεται ο δρόμος προς τις ευρωεκλογές για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως καταδεικνύεται και από το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης...

Καταγγελία του Ευρωβουλευτή Εμ. Φράγκου για υπέρμετρη βία κατά των οπαδών του ΠΑΟΚ στo Μπρυζ

Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και της ομάδας του ECR, Εμμανουήλ Φράγκος Φραγκούλης έστειλε Επιστολή στον Επίτροπο κ. Σχοινά για τα χθεσινά απαράδεκτα γεγονότα. Ο...

Θέατρο Σκιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσ/νικης από τον καραγκιοζοπαίχτη Χρήστο Στανίση

Από την Τετάρτη 24 έως και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024, στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης υποδέχεται με μεγάλη χαρά, τον...