Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
19.1 C
Thessaloniki
Αρχική ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο Δήμος Λαγκαδά και το «Άλμα Ζωής» έστειλαν μήνυμα για την αξία...

Ο Δήμος Λαγκαδά και το «Άλμα Ζωής» έστειλαν μήνυμα για την αξία της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Με μεγάλη επιτυχία και ιδιαίτερη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Λαγκαδά η δράση ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» N. Θεσσαλονίκης και τη στήριξη του Ακτινολογικού Κέντρου Λαγκαδά «Diagnosis-Διαγνωστική Λαγκαδά».

- Διαφήμιση -

Παρά τις δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας και των ιδιαίτερων υγειονομικών μέτρων 25 γυναίκες από το Δήμο μας, υποβλήθηκαν σε δωρεάν κλινική εξέταση του μαστού από τον Χειρουργό Μαστού – Μαστολόγο Βλάσιο Τσαντήλα και ορισμένες από αυτές παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, με πρωτοβουλία του οποίου διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά η συγκεκριμένη δράση στο Δήμο Λαγκαδά, ευχαρίστησε θερμά την πρόεδρο κυρία Κυριακούλα Δερεκενάρη και τη Γενική Γραμματέα του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» N. Θεσσαλονίκης Ανδρομάχη Αθηναίου, για την πολύτιμη στήριξη και συμβολή τους στη δράση αυτή, αλλά και για τη γενικότερη συνεισφορά τους στην ενημέρωση του κοινού για τη νόσο, όπως και τον Μαστολόγο κ. Τσαντήλα για τη φροντίδα και τις πολύτιμες γνώσεις του.

Σε δηλώσεις τους, τόσο ο κ. Ταχματζίδης, όσο και η κυρία Δερεκενάρη, τόνισαν από κοινού την αξία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης της ασθένειας.
Ειδικότερα ο κ. Ταχματζίδης δήλωσε ότι ο Δήμος Λαγκαδά συνεχίζει τις παρεμβάσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε ζητήματα προληπτικής ιατρικής. «Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική πολιτική και στηρίζουμε στην πράξη τις όποιες υπηρεσίες και δράσεις είναι προς όφελος των δημοτών μας. Η σημερινή εκδήλωση είναι η ελάχιστη συνεισφορά του Δήμου προς τις γυναίκες του Λαγκαδά. Θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις» επισήμανε ο κ. Ταχματζίδης.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά ανακοίνωσε, ακόμη, ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι μέσα στο 2021 να δημιουργηθεί ένα Δημοτικό Ιατρείο στο Λαγκαδά, το οποίο θα εξυπηρετεί, κυρίως, οικονομικά αδύναμους πολίτες.

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» Κυριακούλα Δερεκενάρη συνεχάρη τον κ. Ταχματζίδη για τη διοργάνωση της συγκεκριμένης δράσης εν μέσω πανδημίας. «Η δράση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δυστυχώς ο καρκίνος είναι εδώ και δεν τον σταματάει ο κορωνοϊός. Το μόνο που τον σταματάει είναι η πρόληψη. Εάν προβλεφθεί έγκαιρα είναι σχεδόν 100% ιάσιμος» είπε χαρακτηριστικά η κυρία Δερεκενάρη.

Από την πλευρά του ο Χειρουργός Μαστού – Μαστολόγος Βλάσιος Τσαντήλας ανέφερε ότι εκδήλωση ευαισθητοποίησης-αφύπνισης για τον καρκίνο του μαστού που διοργάνωσε ο Δήμος Λαγκαδά λειτουργεί πολλαπλασιαστικά σε ότι αφορά την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη της ασθένειας, ενώ υπογράμμισε, τέλος, την ανάγκη των συστηματικών διαγνωστικών ελέγχων.

Ο Δήμος Λαγκαδά ευχαριστεί θερμά τις εταιρείες AL-CO για την προσφορά της σε χυμούς και τη ΦΑΙΔΩΝ ΑΕ για τα υπέροχα μπισκοτάκια της.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Δενδροφύτευση στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μαγνησίας

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος δενδροφυτεύσεων που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Δέλτα σε όλες τις κοινότητες και με τη φιλοσοφία: «περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα»,...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις καταστημάτων

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και διαρρήξεις καταστημάτων, έθεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας...

Στα ΕΠΑΛ και ΣΑΕΚ Κουφαλίων και Αγ. Αθανασίου ο Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας

Στον Δήμο Χαλκηδόνος βρέθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Βούτσινος. Ο κ. Βούτσινος συνοδευόμενος...

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες του Fly Over – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Αρχίζουν και πάλι τα έργα κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών,...

Επίθεση με γροθιές στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με...

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα και έως το Σεπτέμβριο θα είναι ενεργοποιημένη η «Κάρτα του Αγρότη» όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα διατεθεί στους παραγωγούς...