Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
23.4 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr ΟΑΣΘ: Απολύμανση των λεωφορείων κατά του covid-19 με υπεριώδη ακτινοβολία UVC (VIDEO)

ΟΑΣΘ: Απολύμανση των λεωφορείων κατά του covid-19 με υπεριώδη ακτινοβολία UVC (VIDEO)

Ακόμα ένα βήμα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού κάνει ο ΟΑΣΘ.

- Διαφήμιση -

Άρχισε να εφαρμόζει την πρωτοποριακή μέθοδο της απολύμανσης των λεωφορείων με υπεριώδη ακτινοβολία (UVC) που εκπέμπεται από φορητές συσκευές, με ειδικούς λαμπτήρες. Οι απολυμάνσεις γίνονται σε πέντε τερματικούς σταθμούς στη διάρκεια της ημέρας, δηλαδή ανάμεσα στα δρομολόγια.

Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε μόλις 10 λεπτά, συνεπώς το λεωφορείο επιστρέφει στα δρομολόγια αμέσως, χωρίς να επηρεάζεται η εξυπηρέτηση των επιβατών.

Οι απολυμάνσεις γίνονται καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, σε τουλάχιστον πέντε τερματικούς σταθμούς του ΟΑΣΘ, τόσο στα Δυτικά όσο και στα Ανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινά εφαρμόζονται περισσότερες από 120 απολυμάνσεις, σε ισάριθμο αριθμό δρομολογημένων λεωφορείων και για κάθε μία χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα τρεις συσκευές. Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους προβλέπονται 7.500 απολυμάνσεις.

Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, ο Οργανισμός είχε εφαρμόσει το πρόγραμμα πιλοτικά και, ενόψει του τέταρτου κύματος της πανδημίας, το επαναφέρει σε μεγάλη κλίμακα, «ώστε να είναι βέβαιοι οι συμπολίτες μας, το επιβατικό κοινό της πόλης, ότι ο ΟΑΣΘ παίρνει κάθε μέτρο που απαιτείται για να εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες υγιεινής στα λεωφορεία».

«Είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και πρωτοποριακά μέτρα που έχει πάρει ο ΟΑΣΘ αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη», τονίζει ο Συντονιστής Αμαξοστασίων ΟΑΣΘ, Αντώνης Γωνίδας.

Υπενθυμίζεται ότι όλα τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ απολυμαίνονται κάθε βράδυ, στα αμαξοστάσια του Οργανισμού, σε Σταυρούπολη και Φοίνικα, με τη μέθοδο ψεκασμού υγρής απολυμαντικής ουσίας.

«Από την έναρξη της πανδημίας, σε καθημερινή βάση, τα λεωφορεία απολυμαίνονται και με απολυμαντικό και με διαδικασία εκνέφωσης», υπογραμμίζει ο κ. Σκόδρας, ο οποίος τονίζει ότι η σχετική διαδικασία δεν έχει σταματήσει από την έναρξη της πανδημίας και θα συνεχίζεται μέχρι να λήξει.

Οι λαμπτήρες UVC χρησιμοποιούνται επί δεκαετίες. Η διαδικασία δεν απαιτεί καμία προετοιμασία και γίνεται χωρίς την παρουσία προσωπικού. Με την ολοκλήρωση της απολύμανσης το λεωφορείο είναι άμεσα διαθέσιμο για δρομολόγηση, καθώς η μέθοδος δεν αφήνει κατάλοιπα και ο χώρος δεν χρειάζεται αερισμό.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Δήμος Χαλκηδόνος: Δημοπρατήθηκαν τα αποχετευτικά δίκτυα των οικισμών Αγίου Αθανασίου και Αγχιάλου

Στην τελική ευθεία μπήκαν δύο σημαντικά έργα υποδομών για τον Δήμο Χαλκηδόνος, καθώς δημοπρατήθηκαν τα έργα των ιδιωτικών συνδέσεων του αποχετευτικού δικτύου Αγίου Αθανασίου,...

Σε λειτουργία η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 10201 για την προστασία των ανηλίκων

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Η συγκεκριμένη γραμμή έρχεται να ενισχύσει επιπλέον δράσεις ήπιας...

Αποζημίωση 11,77 εκατ. ευρώ στα ΚΤΕΛ για το μειωμένο κόμιστρο σε ΑμεΑ και Πολύτεκνους

Το ποσό των 11,77 εκατ. ευρώ πρόκειται να χορηγηθεί για την κάλυψη των μετακινήσεων με μειωμένο κόμιστρο Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ), καθώς και πολύτεκνων...

Μέγαρο Μουσικής: Συναυλία μνήμης για τις Γενοκτονίες Αρμενίων και Ποντίων

Το Σάββατο 11 Μαΐου στις 20:30, θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Φίλων Μουσικής», στο Μεγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, η παράσταση «Πόντος-Αρμενία: Ματωμένη Γη» που αποτελεί ωδή...

Δενδροφύτευση στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Νέας Μαγνησίας

Στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος δενδροφυτεύσεων που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Δέλτα σε όλες τις κοινότητες και με τη φιλοσοφία: «περισσότερο πράσινο, περισσότερα δέντρα»,...

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που προέβαινε σε ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις καταστημάτων

Τέλος στη δράση εγκληματικής ομάδας που ενέχεται σε περιπτώσεις ένοπλων ληστειών σε καταστήματα και διαρρήξεις καταστημάτων, έθεσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας...