Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021
15 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Με σφραγίδα του Πρωθυπουργού 8,5 εκ. για την υδροδότηση του Φιλύρου...

Με σφραγίδα του Πρωθυπουργού 8,5 εκ. για την υδροδότηση του Φιλύρου και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου

Μέρα – ορόσημο η σημερινή για το Φίλυρο και το υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο που αποκτούν άφθονη, ποιοτική και αδιάκοπη υδροδότηση με ένα εμβληματικό έργο ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο έδωσε σχετική οδηγία ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η θετική είδηση προέκυψε στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Το σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για μία εξέλιξη που δικαιώνει τις επίμονες προσπάθειες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με την κατάθεση μίας πλήρους και ώριμης μελέτης στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών. Ο κ. Πέτσας από την πρώτη στιγμή στήριξε το εν λόγω εγχείρημα, το οποίο σήμερα γίνεται δέσμευση χάρη στο προσωπικό, διαρκές και ονομαστικό ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την άμεση εξασφάλιση της ομαλής υδροδότησης όλου του Φιλύρου και φυσικά και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου/ΙΣΝ. Αποτελούσε καθοριστικό προαπαιτούμενο και σύνοδό έργο για την υλοποίηση του σύγχρονου, εμβληματικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου και πρόκειται για εξέλιξη που αποδεικνύει τον έμπρακτο σεβασμό και στήριξη της πολιτείας στις μεγάλες δωρεές εθνικών διαστάσεων, όπως αυτή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το εμβληματικό έργο της υδροδότησης μαζί με το έργο της οδικής σύνδεσης που επίσης προχωρά συμβολίζουν και την αντίληψή μας για τη συνεισφορά της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε υποδομές ζωής, ειδικά όταν αυτές έχουν να κάνουν με την υγεία των παιδιών μας. Σήμερα κάνουμε μαζί ένα ακόμη βήμα», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

- Διαφήμιση -

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα του δήμου που έχουν προταθεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ξεχωρίζουν οι εκτεταμένες αναπλάσεις στα κέντρα της Πυλαίας και του Πανοράματος και σημαντικές υποδομές του πρώην δήμου Χορτιάτη, όπως σχολεία, ύδρευση και αποχέτευση. Πολύ σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί το πακέτο έργων του δήμου για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα και μια διαβεβαίωση ως δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη αλλά και ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας: θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία, γιατί γνωρίζω την αγάπη του για την αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο κ. Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο κ. Πέτσας αφού ευχαρίστησε τον κ. Καϊτεζίδη για τη φιλοξενία, σημείωσε: «Τα βάρη τα σηκώνουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθά ο ένας τον άλλο και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η απόφαση να συνδράμει το υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο για να λύσουμε το θέμα της ομαλής υδροδότησης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, που είναι τόσο σημαντικό για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είναι μια υποχρέωση την οποία μας έθεσε από νωρίς ο πρωθυπουργός. Δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του. Εμείς ως Υπουργείο θα συνδράμουμε για το θέμα της υδροδότησης και το Υπουργείο Μεταφορών για την οδική πρόσβαση, έτσι ώστε να μπορέσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να επενδύσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ για το μεγάλο αυτό έργο για την υγεία των παιδιών μας», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ο οποίος χαρακτήρισε τις προτάσεις του δήμου «ρεαλιστικές, ώριμες και γρήγορα υλοποιήσιμες».

Ξεχωριστό κομμάτι στη συζήτηση των δύο ανδρών αποτέλεσαν τα έργα των δήμων της Θεσσαλονίκης ύψους 281 εκ. ευρώ, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και η συνολική συζήτηση για ζητήματα θεσμικά που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πέτσας απένειμε τα εύσημα στον δήμαρχο και τον δήμο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως διαπιστώνει κανείς από μια απλή επίσκεψη στο δημαρχείο ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η αίσθηση ότι εδώ γίνεται μια πολύ καλή δουλειά φαίνεται από την πρώτη ματιά».

Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη πρόσφερε στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών το ιστορικό λεύκωμα του δήμου και ένα αναμνηστικό γράφημα για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 2 =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 : Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή αίτησης χορήγησης

Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε  ότι, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” http://www.aade.gr/mybusinesssupport  παρατείνεται έως...

Η Ανακύκλωση στο Δήμο Δέλτα προχωρά – Απαραίτητη η ενίσχυση με νέους κάδους

Συνάντηση εργασίας είχε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης με τον υπεύθυνο έργων της Ελληνικής εταιρείας αξιοποίησης ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α), Ιωάννη Κουτσουράκη. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ζήτησε περισσοτέρους...

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 : Πιστώθηκαν 62,7 εκατ. ευρώ σε 20.359 δικαιούχους

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.359 δικαιούχων του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 62,7 εκατ. ευρώ. Έτσι, μέσα σε μόλις 10 ημέρες,...

Συνάντηση Καϊτεζίδη με Καλαφάτη και Αντωνίου

Η αυτοδιοίκηση στο επίκεντρο της συνάντησης  του Δημάρχου Πυλαίας - Χορτιάτη και προέδρου της ΠΕΔΚΜ Ιγ. Καϊτεζίδη με τον Υφυπουργό Εσωτερικών Στ. Καλαφάτη  και...

Παράταση των αιτήσεων έως τις 13 Μαΐου για το Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα ΟΑΕΔ

Παρατείνεται μέχρι την Πέμπτη, 13 Μαΐου και ώρα 15:00, η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των δικαιούχων της Επιταγής Διαμονής σε Παιδικές Κατασκηνώσεις και των παρόχων...

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης ανέργων με 14.800 € για την δημιουργία νέων επιχειρήσεων

Στις 10 Μαΐου θα ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών, με έμφαση...