Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024
15.1 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Με σφραγίδα του Πρωθυπουργού 8,5 εκ. για την υδροδότηση του Φιλύρου...

Με σφραγίδα του Πρωθυπουργού 8,5 εκ. για την υδροδότηση του Φιλύρου και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου

Μέρα – ορόσημο η σημερινή για το Φίλυρο και το υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο που αποκτούν άφθονη, ποιοτική και αδιάκοπη υδροδότηση με ένα εμβληματικό έργο ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για το οποίο έδωσε σχετική οδηγία ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η θετική είδηση προέκυψε στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι στο δημαρχείο Πανοράματος ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Ιγνάτιος Καϊτεζίδης με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Το σύγχρονο και φιλικό προς το περιβάλλον έργο θα χρηματοδοτηθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών. Πρόκειται για μία εξέλιξη που δικαιώνει τις επίμονες προσπάθειες του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με την κατάθεση μίας πλήρους και ώριμης μελέτης στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών. Ο κ. Πέτσας από την πρώτη στιγμή στήριξε το εν λόγω εγχείρημα, το οποίο σήμερα γίνεται δέσμευση χάρη στο προσωπικό, διαρκές και ονομαστικό ενδιαφέρον του ίδιου του πρωθυπουργού.
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προσωπικά προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για την άμεση εξασφάλιση της ομαλής υδροδότησης όλου του Φιλύρου και φυσικά και του Παιδιατρικού Νοσοκομείου/ΙΣΝ. Αποτελούσε καθοριστικό προαπαιτούμενο και σύνοδό έργο για την υλοποίηση του σύγχρονου, εμβληματικού Παιδιατρικού Νοσοκομείου και πρόκειται για εξέλιξη που αποδεικνύει τον έμπρακτο σεβασμό και στήριξη της πολιτείας στις μεγάλες δωρεές εθνικών διαστάσεων, όπως αυτή του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Το εμβληματικό έργο της υδροδότησης μαζί με το έργο της οδικής σύνδεσης που επίσης προχωρά συμβολίζουν και την αντίληψή μας για τη συνεισφορά της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης σε υποδομές ζωής, ειδικά όταν αυτές έχουν να κάνουν με την υγεία των παιδιών μας. Σήμερα κάνουμε μαζί ένα ακόμη βήμα», σημείωσε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.

- Διαφήμιση -

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα έργα του δήμου που έχουν προταθεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ξεχωρίζουν οι εκτεταμένες αναπλάσεις στα κέντρα της Πυλαίας και του Πανοράματος και σημαντικές υποδομές του πρώην δήμου Χορτιάτη, όπως σχολεία, ύδρευση και αποχέτευση. Πολύ σημαντικό κεφάλαιο αποτελεί το πακέτο έργων του δήμου για την ψηφιακή αναβάθμιση των υπηρεσιών και την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των δημοτών.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ προς τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Στέλιο Πέτσα και μια διαβεβαίωση ως δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη αλλά και ως πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας: θα συνεχίσουμε την εποικοδομητική συνεργασία, γιατί γνωρίζω την αγάπη του για την αυτοδιοίκηση», κατέληξε ο κ. Καϊτεζίδης.

Από τη μεριά του ο κ. Πέτσας αφού ευχαρίστησε τον κ. Καϊτεζίδη για τη φιλοξενία, σημείωσε: «Τα βάρη τα σηκώνουμε όλοι μαζί, κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση. Γι’ αυτό είμαστε εδώ, για να βοηθά ο ένας τον άλλο και να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Η απόφαση να συνδράμει το υπουργείο Εσωτερικών στον δήμο για να λύσουμε το θέμα της ομαλής υδροδότησης του Παιδιατρικού Νοσοκομείου, που είναι τόσο σημαντικό για όλη τη Βόρεια Ελλάδα, είναι μια υποχρέωση την οποία μας έθεσε από νωρίς ο πρωθυπουργός. Δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του. Εμείς ως Υπουργείο θα συνδράμουμε για το θέμα της υδροδότησης και το Υπουργείο Μεταφορών για την οδική πρόσβαση, έτσι ώστε να μπορέσει το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να επενδύσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ για το μεγάλο αυτό έργο για την υγεία των παιδιών μας», σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών ο οποίος χαρακτήρισε τις προτάσεις του δήμου «ρεαλιστικές, ώριμες και γρήγορα υλοποιήσιμες».

Ξεχωριστό κομμάτι στη συζήτηση των δύο ανδρών αποτέλεσαν τα έργα των δήμων της Θεσσαλονίκης ύψους 281 εκ. ευρώ, τα οποία πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» καθώς και η συνολική συζήτηση για ζητήματα θεσμικά που αφορούν στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Πέτσας απένειμε τα εύσημα στον δήμαρχο και τον δήμο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όπως διαπιστώνει κανείς από μια απλή επίσκεψη στο δημαρχείο ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η αίσθηση ότι εδώ γίνεται μια πολύ καλή δουλειά φαίνεται από την πρώτη ματιά».

Στο τέλος της συνάντησης ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη πρόσφερε στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών το ιστορικό λεύκωμα του δήμου και ένα αναμνηστικό γράφημα για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Τοποθετούνται καφέ κάδοι στην Λαϊκή Αγορά Τσέλιου στην Πυλαία

Ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη κάνει ένα ακόμα βήμα για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, τοποθετώντας καφέ κάδους και στην λαϊκή αγορά Τσέλιου στην...

Χρήστος Σταϊκούρας: Οι Κτιριακές Υποδομές μεταμορφώνουν το κτιριακό δυναμικό των δημόσιων υπηρεσιών σε όλη τη χώρα

«Το μετρήσιμο έργο των Κτιριακών Υποδομών αντανακλά την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και τη συνεισφορά στον κατασκευαστικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο...

Καιρός: Νέα δεδομένα για την 25η Μαρτίου – Που θα έχει βροχές και που 22 βαθμούς

Άστατος θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τις τελευταίες προγνώσεις των μετεωρολόγων. Σε πολλές περιοχές της χώρας αναμένονται βροχές...

Θ. Καράογλου «Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη όσων προσφεύγουν στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών»

Να αναστέλλεται η ποινική δίωξη στα πρόσωπα που έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Εξώδικης Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών για ζητήματα φορολογικών αδικημάτων που τους αφορούν, αλλά...

Γ. Χατζηνάσιος και Στ. Κορκολής μαζί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ο Γιώργος Χατζηνάσιος και ο Στέφανος Κορκολής, μετά την sold out συναυλία τους στο Ηρώδειο, συμπράττουν ξανά για δυο μοναδικές βραδιές στο Μέγαρο Μουσικής ...

Εξιχνιάστηκαν από την αστυνομία η κλοπή και η υπεξαίρεση στα Λουτρά Λαγκαδά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, σχηματίστηκαν κατά περίπτωση, δικογραφίες σε βάρος:  Ενός 28χρονου αλλοδαπού για περίπτωση κλοπής καλωδίων χαλκού αξίας (4.000) ευρώ, από...