Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023
4.8 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Αποστομωτική απάντηση της Έλσας Κοτσώνη προς τα μέλη του Τ.Σ Λαγυνών απαριθμώντας...

Αποστομωτική απάντηση της Έλσας Κοτσώνη προς τα μέλη του Τ.Σ Λαγυνών απαριθμώντας τα έργα που έγιναν

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΟΤΣΩΝΗ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κατόπιν μιας ανακοίνωσης, μελών του Τοπικού Συμβουλίου  Λαγυνών, σχετικά με τον ορισμό μου ως εντεταλμένης δημοτικής συμβούλου Λαγυνών, αναφέρω και ενημερώνω τους συνδημότες μας, πως το πλαίσιο των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτό τον θεσμικό ρόλο, κάθε άλλο παρά υποκαθιστά ή παραγκωνίζει το ρόλο του προέδρου του τοπικού συμβουλίου.

Εν προκειμένω, αναφέρω ότι η συνεργασία μου με τον κ. Φλωρινούδη είναι άριστη. Oύτε, φυσικά, υποκαθιστά τον γνωμοδοτικό ρόλο του τοπικού συμβουλίου ή κάποιων συμβούλων, διότι οι ρόλοι μας είναι ξεκάθαρα διακριτοί.

- Διαφήμιση -

Στο πλαίσιο των δικών μου αρμοδιοτήτων, έχουν γίνει κατά τους τελευταίους μήνες
συντονισμένες και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και το αμέριστο ενδιαφέρον του δημάρχου κ. Ταχματζίδη, εργασίες στην κοινότητα Λαγυνών, ήτοι:

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
1) Αποκατάσταση της πρόσβασης στο internet σε όλες τις τάξεις του σχολικού συγκροτήματος.
2)Εξωραϊσμός της σχολικής μονάδας εσωτερικά και εξωτερικά.
3)Αποκατάσταση φθορών του αύλειου χώρου (κρασπεδώσεις και τοποθετήσεις πλακών). 4)Παρεμβάσεις στις ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις.
5) Αποκατάσταση του παρκέ στο γυμναστήριο του Δημοτικού σχολείου.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – Λυκειακές Τάξεις
1) Εξωραϊσμός – βαφή εσωτερικά του σχολείου.
2)Αναβάθμιση του εργαστηρίου Η/Υ.
3)Αποκατάσταση των παλιών καθισμάτων-πάγκων και τοποθέτηση νέων στον αύλειο χώρο. 4)Αποκατάσταση της περίφραξης πέριξ της αυλής.
5)Αποκατάσταση της υδροδότησης της σχολικής μονάδας (τοποθέτηση πιεστικού και δοχείου περισυλλογής).
6)Αποκατάσταση των σωμάτων θέρμανσης στο μεγαλύτερο μέρος του σχολικού συγκροτήματος. 7)Διενέργεια διαγωνισμού του κυλικείου του Γυμνασίου Λ Τ και λειτουργία αυτού.

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ -ΔΗΚΕΛ
1)Εξωραϊσμός εσωτερικού χώρου της βιβλιοθήκης προς την απρόσκοπτη διενέργεια των μαθημάτων της φιλαρμονικής των Λαγυνών.
2)Ανάπτυξη σχέσεων συνεργατικών δράσεων και ανταλλαγών φιλαρμονικών
(20/11/2022 Ξάνθη 1η συνεργασία ).
3)Ενίσχυση της φιλαρμονικής με τα απαραίτητα αναλώσιμα.
4)Κατόπιν επανεργοποίησης (μετά covid) των προγραμμάτων ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ θα πραγματοποιηθούν δράσεις μαθητείας στο χώρο της βιβλιοθήκης.

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ
1)Σε συνεργασία με το προεδρείο της Τ.Κ. τοποθετήθηκε υπάλληλος στο κοινοτικό κατάστημα προς εξυπηρέτηση των δημοτών.
Δυνατότητα επικύρωσης εγγράφων από κοινού, του προέδρου κ. Φλωρινούδη και της
υποφαινόμενης προς κάλυψη μεγαλύτερου χρονικού ορίου εξυπηρέτησης.
2) Άμεση συνεργασία με τα συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας προς αποκατάσταση ζημιών/φθορών που προκλήθηκαν από τις νεροποντές του καλοκαιριού και τα τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα στην περιοχή Λαγυνών- Καβαλαρίου ( πέριξ του pet shop).
3)Άμεση συνεργασία με την αντιδημαρχία πρασίνου και της καθαριότητας ως προς την περισυλλογή ογκωδών και κοπής επικίνδυνων δέντρων και βλάστησης, όταν προκύπτει ανάγκη.
4)Σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους διεξαγωγή ημερήσιας δράσης καθαριότητας της περιοχής του βήματος του Αποστόλου Παύλου.
5)Συντήρηση της οροφής του κοινοτικού καταστήματος από εισροές υδάτων.

ΣΧΟΛΕΙΟ – ΚΤΙΡΙΑΚΟ
Όσον αφορά στην προσπάθεια ανέγερσης του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκειακών Τάξεων, κατόπιν όλων των απαραίτητων ενεργειών λάβαμε την πρώτη έγκριση από την αρμόδια γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας του κτιριολογικού σχεδίου για την ανέγερση σχολικής στέγης Γυμνασίου- Λυκείου.  Παρόλη την καθυστέρηση, λόγω της πανδημίας, βρισκόμαστε στην διαδικασία προκειμένου να εκπονηθεί το “τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο” το οποίο είναι, βασικό προαπαιτούμενο, για την ανέγερση. Προϋπόθεση, επίσης, αποτελεί η διευθέτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του οικοπέδου. Μέρος αυτού, ανήκει στο Δήμο Λαγκαδά, καθώς προκύπτει από δικαστική απόφαση, ενώ το υπόλοιπο αναμένεται να προκύψει από την υπηρεσία Εθνικού κτηματολογίου, καθώς αυτό έχει δηλωθεί από την αρμόδια υπηρεσία. Ιστορικό για το οποίο, το τοπικό συμβούλιο είναι ενήμερο.
Όπως είναι γνωστό η ανέγερση μιας σχολικής μονάδας είναι πολυπαραγοντικό, σύνθετο θέμα και απαιτεί την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών και φορέων. Καποιοι δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θελουν για λόγους σκοπιμότητας, να το παραδεχτούν. Επαληθεύεται η ρήση, πως “αυτοί που δεν έχουν πράξει τίποτα, απαιτούν από τους άλλους να πράξουν τα πάντα…”

Όλα τα ανωτέρω αναφέρονται προς αποκατάσταση της αλήθειας και όχι προς εντυπωσιασμό, άλλωστε, για αυτό το λόγο δεν έχει αναρτηθεί τίποτα από αυτά, μέχρι σήμερα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς αποτελούν μέρους του καθημερινού προγράμματος. Τονίζω πως, πάντοτε βρίσκομαι σε διάλογο με όλους τους συνδημότες μου, επί ημερήσιας βάσης.
Από την άλλη, θεωρώ ότι, ο διάλογος μέσω των social media δεν είναι παραγωγικός και αφήνω σε όσους το επιθυμούν, την ενασχόληση αυτή!

Οι αρμοδιότητές μου καθορίζονται από ένα πλαίσιο στο οποίο πορεύομαι, σεβόμενη τα αντίστοιχα πλαίσια των συναδέλφων μου και τους θεσμικούς τους ρόλους.

Λαγκαδάς, 4/11/22

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eleven + two =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο χορός του Ποντιακού Συλλόγου Αυγής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο ετήσιος χορός του ποντιακού συλλόγου Αυγής. Στο κατάμεστο κέντρο δεξιώσεων constantinos exclusive, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 28...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την τροχαία την Κυριακή στο κέντρο της Θεσ/νικης

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι, την Κυριακή (29-01-2023) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο χώρο του Μνημείου Ολοκαυτώματος που βρίσκεται στην...

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη «Παίξε & Κέρδισε Δώρα – Εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι!»

Το Followgreen Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη καλεί κάθε νοικοκυριό να ενημερωθεί για το πώς μπορεί με απλές κινήσεις να κάνει να περιορίσει την άσκοπη...

Συζητήθηκε στην Βουλή η Επίκαιρη ερώτηση του Σ. Φάμελλου για τους μυδοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού

Βραβείο αναλγησίας και ανεπάρκειας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών του Θερμαϊκού. Εννιά (9) παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή από το 2020 συμπληρώθηκαν...

Δήμος Χαλκηδόνος- Συνεδρίασε το τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Χαλκηδόνος- Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας. Η οργάνωση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκόμενων υπηρεσιών και...

Μουσικοθεατρική παράσταση «Σιωπή ο Βασιλιάς ακούει» στο αμφιθέατρο του δημαρχείου Πανοράματος

Την μουσικοθεατρική παράσταση «Σιωπή, ο Βασιλιάς ακούει» σε μουσική Νίκου Κυπουργού και λιμπρέτο Θωμά Μοσχόπουλου, παρουσιάζει, με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για το κοινό, ο Δήμος...