Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022
23.2 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Τον Δήμο Δέλτα επιστέφτηκε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Τον Δήμο Δέλτα επιστέφτηκε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου Δέλτα στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή  Yπουργού  Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα με τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Η αναπτυξιακή προοπτική του δήμου Δέλτα και οι απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται να γίνουν ώστε να αλλάξει οριστικά σελίδα ο δήμος συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο δημαρχείο και τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ Ιωαννίδης ενημέρωσε τον κ Πέτσα για τις ιδιαιτερότητες του δήμου Δέλτα που όπως είπε αποτελεί μια περιοχή με πολλά προβλήματα αλλά και πολλές ευκαιρίες. Είναι, όπως είπε ο κ Ιωαννίδης, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας με περισσότερες από 1250 βιομηχανίες που παράγουν το 15% του ΑΕΠ της χώρας.
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη ουσιαστικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής με σειρά μόνιμων παρεμβάσεων προκειμένου να προστατευτούν οι περιουσίες των αγροτών αλλά και το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων από ακραία καιρικά φαινόμενα που είναι συχνά στην περιοχή.
«Είμαστε μια περιοχή με πολλές αδυναμίες και αρκετά προβλήματα που χρειάζεται να επιλύσουμε για να ζούμε με ασφάλεια και να αποκτήσουμε ποιότητα ζωής, κάτι που οι δημότες της περιοχής μας στερούνται. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρώσουμε μελέτες σημαντικών έργων και να ενταχθούμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση τους» τόνισε ο κ Ιωαννίδης και ευχαρίστησε τον κ Πέτσα για τη συμβολή του να ενταχθούν έργα πνοής στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Αθήνα. Ο κ Ιωαννίδης εξέφρασε την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα το τοπικό χωρικό σχέδιο στο Καλοχώρι και να κατασκευαστούν επιπλέον έργα υποδομής τόσο στην άτυπη βιομηχανική ζώνη, στην οποία δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις χωρίς υποδομές καθώς και σε όλη την κοινότητα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

- Διαφήμιση -

«Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τα μειονεκτήματα, πλεονεκτήματα. Επισκέπτομαι και εγώ με την σειρά μου τον τόπο σας, για να δείξουμε ουσιαστικά ότι βρισκόμαστε δίπλα σας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Σε ότι αφορά τις υποδομές συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης και νέων μελετών σε αναπτυξιακά προγράμματα χρηματοδότησης με τον κ Πέτσα να ανταποκρίνεται θετικά. «Έχουμε πλέον σημαντικά αναπτυξιακά́ εργαλεία τα οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε. Εσείς έχετε ήδη υποβάλει προτάσεις και είναι δική μας δουλειά να προχωρήσουμε με τις εντάξεις ώστε να έχετε αρκετό́ χρόνο για να προχωρήσετε στην εκτέλεση των έργων προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης της περιοχής» τόνισε ο κ Πέτσας ενώ υπογράμμισε τη δυνατότητα ένταξης και άλλων μεμονωμένων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου με βασικό θέμα τους εμβολιασμούς, που ήταν και η αφορμή της επίσκεψης του κ Πέτσα στον δήμο Δέλτα.
Ο δήμαρχος Δέλτα υπογράμμισε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στο δήμο είναι πολύ καλά με τον μέσο όρο των συμμετεχόντων να ξεπερνά το 75% . Μάλιστα ο κ Ιωαννίδης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το κέντρο υγείας Χαλάστρας και με αλλά εμβόλια εκτός από το Astra Zeneca που όπως είπε προκαλεί δισταγμό στους πολίτες.

Ο κ Πέτσας ζήτησε τη συνεργασία της διοίκησης του Δήμου για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κίνησης. Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην πληροφόρηση των πολιτών βάζοντας σε αυτήν την προσπάθεια το ιατρικό δυναμικό του δήμου και τα μέσα ενημέρωσης τόσο του δήμου όσο και της ευρύτερη περιοχής.

Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών στο δημαρχείο έδωσαν το παρόν και συμμετείχαν στις συζητήσεις, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δέλτα Κωνσταντίνος Λουμπούτης, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης, διοικητικών υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου, Χαλάστρας Αχιλλέας Χαντές ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ Θοδωρής Βαλάρης και Αντώνης Αντωνιάδης καθώς και τοπικοί σύμβουλοι.

Στη σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο συμμετείχαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και δημόσιας Υγείας Βούλα Ελευθεριάδου ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Φάνης Αλμπάνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης Μίμης Φωτόπουλος, πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων, ο πρόεδρος της ΣΕΒΙΠΕΘ Αναστάσιος Πολυζωίδης και μέλη του συνδέσμου, ο πρόεδρος του συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου Θόδωρος Δημητριάδης, και μέλη του συλλόγου, εκπρόσωπος της άτυπης βιομηχανικής ζώνης Καλοχωρίου, εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ, εκπρόσωπος πολιτιστικού συλλόγου Χαλάστρας και εκπρόσωπος του πολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Ιωνίας.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − 5 =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Ο Γ. Καραγιάννης ορίστηκε υπεύθυνος για τη μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Ελλάδα προς την Κύπρο

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας κ. Μάκης Βορίδης και ο Υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου κ. Νίκος Νουρής, πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στην Αθήνα...

Ανανέωση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και Χ.Α.Ν.Θ

Στο Δημαρχείο Πυλαίας – Χορτιάτης, σε κλίμα εγκάρδιο και φιλικό ο Δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Ελένη Αθανασιάδη υπέγραψαν την τριετή...

Πρόγραμμα επίγειων ψεκασμών για τα κουνούπια στον Δήμο Λαγκαδά

Συνεχίζονται από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου οι επίγειοι ψεκασμοί για τα κουνούπια σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά. Το πρόγραμμα δράσεων...

5 «Γαλάζιες Σημαίες» κυματίζουν και φέτος στις παραλίες του Δήμου Θερμαϊκού

Σε πέντε (5) οργανωμένες ακτές του Δήμου Θερμαϊκού ανεμίζει και φέτος το διεθνές σήμα ποιότητας για τη θάλασσα, η Γαλάζια Σημαία. Σε ειδική τελετή, που...

“Γιορτή του Ψαρά και του Αγρότη” στο Αγγελοχώρι

Ο Δήμος Θερμαϊκού και η Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου, διοργανώνουν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 και ώρα 21:00 στο Λιμάνι του Αγγελοχωρίου, την "Γιορτή του...

Ο Δήμος Χαλκηδόνος στη Βουλή – Συμμετείχε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς

Σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής παρέστησαν ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ανέστης Ανεστίδης και αντιπροσωπεία Προσφυγικών Συλλόγων...