Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου, 2021
33.1 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Τον Δήμο Δέλτα επιστέφτηκε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Τον Δήμο Δέλτα επιστέφτηκε ο Αν. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας

Ο αναπτυξιακός σχεδιασμός του Δήμου Δέλτα στο επίκεντρο της συνάντησης του αναπληρωτή  Yπουργού  Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα με τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Η αναπτυξιακή προοπτική του δήμου Δέλτα και οι απαραίτητες υποδομές που χρειάζεται να γίνουν ώστε να αλλάξει οριστικά σελίδα ο δήμος συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών Στέλιου Πέτσα στο δημαρχείο και τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο κ Ιωαννίδης ενημέρωσε τον κ Πέτσα για τις ιδιαιτερότητες του δήμου Δέλτα που όπως είπε αποτελεί μια περιοχή με πολλά προβλήματα αλλά και πολλές ευκαιρίες. Είναι, όπως είπε ο κ Ιωαννίδης, μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της χώρας με περισσότερες από 1250 βιομηχανίες που παράγουν το 15% του ΑΕΠ της χώρας.
Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη ουσιαστικής αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής με σειρά μόνιμων παρεμβάσεων προκειμένου να προστατευτούν οι περιουσίες των αγροτών αλλά και το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων από ακραία καιρικά φαινόμενα που είναι συχνά στην περιοχή.
«Είμαστε μια περιοχή με πολλές αδυναμίες και αρκετά προβλήματα που χρειάζεται να επιλύσουμε για να ζούμε με ασφάλεια και να αποκτήσουμε ποιότητα ζωής, κάτι που οι δημότες της περιοχής μας στερούνται. Από την πλευρά μας κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να ολοκληρώσουμε μελέτες σημαντικών έργων και να ενταχθούμε σε χρηματοδοτικά προγράμματα για την υλοποίηση τους» τόνισε ο κ Ιωαννίδης και ευχαρίστησε τον κ Πέτσα για τη συμβολή του να ενταχθούν έργα πνοής στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του στην Αθήνα. Ο κ Ιωαννίδης εξέφρασε την ανάγκη να ολοκληρωθεί άμεσα το τοπικό χωρικό σχέδιο στο Καλοχώρι και να κατασκευαστούν επιπλέον έργα υποδομής τόσο στην άτυπη βιομηχανική ζώνη, στην οποία δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις χωρίς υποδομές καθώς και σε όλη την κοινότητα που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων.

- Διαφήμιση -

«Ήρθαμε εδώ για να βοηθήσουμε ώστε να κάνουμε τα μειονεκτήματα, πλεονεκτήματα. Επισκέπτομαι και εγώ με την σειρά μου τον τόπο σας, για να δείξουμε ουσιαστικά ότι βρισκόμαστε δίπλα σας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών.

Σε ότι αφορά τις υποδομές συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης και νέων μελετών σε αναπτυξιακά προγράμματα χρηματοδότησης με τον κ Πέτσα να ανταποκρίνεται θετικά. «Έχουμε πλέον σημαντικά αναπτυξιακά́ εργαλεία τα οποία τα προηγούμενα χρόνια δεν είχαμε. Εσείς έχετε ήδη υποβάλει προτάσεις και είναι δική μας δουλειά να προχωρήσουμε με τις εντάξεις ώστε να έχετε αρκετό́ χρόνο για να προχωρήσετε στην εκτέλεση των έργων προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης της περιοχής» τόνισε ο κ Πέτσας ενώ υπογράμμισε τη δυνατότητα ένταξης και άλλων μεμονωμένων έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.

Ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο της Σίνδου με βασικό θέμα τους εμβολιασμούς, που ήταν και η αφορμή της επίσκεψης του κ Πέτσα στον δήμο Δέλτα.
Ο δήμαρχος Δέλτα υπογράμμισε ότι τα ποσοστά εμβολιασμού στο δήμο είναι πολύ καλά με τον μέσο όρο των συμμετεχόντων να ξεπερνά το 75% . Μάλιστα ο κ Ιωαννίδης τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί το κέντρο υγείας Χαλάστρας και με αλλά εμβόλια εκτός από το Astra Zeneca που όπως είπε προκαλεί δισταγμό στους πολίτες.

Ο κ Πέτσας ζήτησε τη συνεργασία της διοίκησης του Δήμου για την ενίσχυση της εμβολιαστικής κίνησης. Ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης τόνισε ότι θα συμβάλει ακόμη περισσότερο στην πληροφόρηση των πολιτών βάζοντας σε αυτήν την προσπάθεια το ιατρικό δυναμικό του δήμου και τα μέσα ενημέρωσης τόσο του δήμου όσο και της ευρύτερη περιοχής.

Στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργού εσωτερικών στο δημαρχείο έδωσαν το παρόν και συμμετείχαν στις συζητήσεις, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δέλτα Κωνσταντίνος Λουμπούτης, οι Αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Γλώσσης, διοικητικών υπηρεσιών Χρύσα Γεωργιάδου, Χαλάστρας Αχιλλέας Χαντές ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρος Σταματάκης, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ Θοδωρής Βαλάρης και Αντώνης Αντωνιάδης καθώς και τοπικοί σύμβουλοι.

Στη σύσκεψη στο συνεδριακό κέντρο συμμετείχαν επίσης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και δημόσιας Υγείας Βούλα Ελευθεριάδου ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Φάνης Αλμπάνης, δημοτικοί σύμβουλοι, ο επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης Μίμης Φωτόπουλος, πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων των δημοτικών κοινοτήτων, ο πρόεδρος της ΣΕΒΙΠΕΘ Αναστάσιος Πολυζωίδης και μέλη του συνδέσμου, ο πρόεδρος του συλλόγου Καταστηματαρχών Σίνδου Θόδωρος Δημητριάδης, και μέλη του συλλόγου, εκπρόσωπος της άτυπης βιομηχανικής ζώνης Καλοχωρίου, εκπρόσωπος του ΤΟΕΒ, εκπρόσωπος πολιτιστικού συλλόγου Χαλάστρας και εκπρόσωπος του πολιτιστικού χορευτικού συλλόγου Ιωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × four =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Δωρεάν rapid tests στο Σοχό την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου

Μετά από επικοινωνία του Δήμου Λαγκαδά με τον ΕΟΔΥ, την Παρασκευή 24/09/2021 και ώρα από 9:30 π.μ. έως 15:00 μ.μ. , θα πραγματοποιηθούν δωρεάν...

Συνέντευξη της Νίκης Ανδρεάδου στην Euro Τηλεόραση (video)

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης, για τα τεκταινόμενα στον δήμο Λαγκαδά, έδωσε η Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Λαγκαδά κυρία Νίκη Ανδρεάδου, στο...

Δήμος Λαγκαδά – Μετονομασία του Ειδικού Σχολείου με έδρα το Λοφίσκο σε Ειδικό Σχολείο “Γιώργος Προκοπίδης”

Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρόταση του Δημάρχου Λαγκαδά , Γιάννη Ταχματζίδη από το  δημοτικό συμβούλιο που συνεδρίασε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 για τη...

Μουσική βραδιά στο Φάρο Αγγελοχωρίου την Παρασκευή 17/9/21

Μια όμορφη εκδήλωση στο Φάρο του Αγγελοχωρίου διοργανώνει ο Δήμος Θερμαϊκού με τη συνεργασία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου, την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου και...

Την ίδρυση Αγροτικής Σχολής και την κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου πρότεινε στον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο Δήμαρχος Στ. Αναγνωστόπουλος

Την ίδρυση Αγροτικής Σχολής και την κατασκευή νέου αρδευτικού δικτύου στον Δήμο Χαλκηδόνος πρότεινε στον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο Δήμαρχος Στ. Αναγνωστόπουλος. Τον...

Απ. Βεσυρόπουλος: «Η αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου είναι κοινός στόχος για την Πολιτεία και την Υγιή Επιχειρηματικότητα»

Μια ξεχωριστή διάσταση σε ό,τι αφορά στη συμμετοχή του στην 85η ΔΕΘ, έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, διοργανώνοντας συζήτηση με εκπροσώπους φορέων του Ιδιωτικού Τομέα,...