Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
16.2 C
Thessaloniki
Αρχική ΑΓΡΟΤΙΚΑ Μ. Βορίδης: Εγκρίθηκε η πίστωση 19,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση παραγωγών...

Μ. Βορίδης: Εγκρίθηκε η πίστωση 19,5 εκ. ευρώ για την ενίσχυση παραγωγών λαϊκών αγορών

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο για την ενίσχυση των αγροτών που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, υπέγραψε από κοινού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη την απόφαση με την οποία εγκρίνεται η πίστωση των προβλεπόμενων ποσών που θα κατευθυνθούν στους παραγωγούς λαϊκών αγορών και σπαραγγιών.

Συγκεκριμένα και σε ότι αφορά τους παραγωγούς λαϊκών αγορών, το ύψος του ποσού οικονομικής ενίσχυσης ορίζεται ως ακολούθως:

  • 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα διεκόπη λόγω της απαγόρευσης των μετακινήσεων από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
  • 1.500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
  • 500 ευρώ ανά παραγωγό πωλητή σε λαϊκές αγορές, του οποίου η δραστηριότητα περιορίσθηκε λόγω τροποποίησης των όρων λειτουργίας των λαϊκών αγορών για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας προς περιορισμό της δια-σποράς του κορωνοϊού COVID-19.
  • Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους παραγωγούς λαϊκών αγορών ανέρχεται στα 14.800.000 ευρώ.

Παράλληλα, σε ότι αφορά τους παραγωγούς σπαραγγιών, το ύψος του ποσού ενίσχυσης ορίζεται σε 270 ευρώ/στρέμμα και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί στους δικαιούχους ανέρχεται στα 4.731.210 ευρώ.

- Διαφήμιση -

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά Αίτηση ενίσχυσης μέσω αντίστοιχης εφαρμογής του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση διασφαλίζεται η παροχή ρευστότητας προς τους παραγωγούς για την απώλεια εισοδήματος που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προκειμένου να συνεχίσουν το παραγωγικό τους έργο.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνονται πλήρως και για μία ακόμη φορά οι δεσμεύσεις του κ. Βορίδη σχετικά με την ενίσχυση όλων των κλάδων του πρωτογενούς τομέα που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Ξεκινούν και πάλι οι εργασίες του Fly Over – Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής

Αρχίζουν και πάλι τα έργα κατασκευής του Fly Over στη Θεσσαλονίκη, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής των εργασιών,...

Επίθεση με γροθιές στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Β. Γραμμένο από πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών

Πρωτοφανές επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών ο οποίος έχει πλέον ανεξαρτητοποιηθεί, Κωνσταντίνο Φλώρο, σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Βουλή με...

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

Από σήμερα και έως το Σεπτέμβριο θα είναι ενεργοποιημένη η «Κάρτα του Αγρότη» όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Θα διατεθεί στους παραγωγούς...

Mειώνονται οι προμήθειες των τραπεζών στις συναλλαγές μέσω POS

Nομοθετική ρύθμιση για μείωση στο 50% των χρεώσεων στην προμήθεια  των τραπεζών στα POS για ποσά έως 10 ευρώ αναμένεται να καταθέσει η κυβέρνηση...

Μήνυμα συμπερίληψης και αλληλεγγύης από το Πανόραμα σε όλο τον κόσμο!

Το μήνυμα της ειρήνης, αποδοχής, φιλίας και συμπερίληψης της 11χρονης Λουκίας στα αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά, ο Ολυμπιακός Ύμνος του Κωστή Παλαμά από τα...

Oι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε στη δημοσιότητα το ψηφοδέλτιό των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου 2024. Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι οι: Μέλπω Λεκατσά, Δέσποινα Σίνου, Βιολέτα...