Σάββατο, 6 Αυγούστου, 2022
26.6 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα 24 Ιουνίου – Όσα πρέπει να...

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Ανοίγει η πλατφόρμα 24 Ιουνίου – Όσα πρέπει να ξέρετε

Ανοίγει στις 24 Ιουνίου η πλατφόρμα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την υποβολή αιτήσεων  για την αντικατάσταση των παλιών ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών.

Αίτηση για το πρόγραμμα της επιδότησης έχουν δικαίωμα να υποβάλουν όλοι ανεξάρτητα από το εισόδημα.  Προτεραιότητα για την έγκριση της επιδότησης  θα έχουν  τα ευάλωτα νοικοκυριά, οι οικογένειες με ΑμΕΑ, οι μονογονεϊκές και οι πολύτεκνες οικογένειες.

Το ύψος της επιδότησης κυμαίνεται από 30%-50% ανάλογα με το εισόδημα των δικαιούχων που κατά προσέγγιση θα είναι 220.000 και ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος 150 εκατομμύρια ευρώ.

- Διαφήμιση -

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές θα αφορά το πρόγραμμα:

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, οι συσκευές που θα μπορεί να αποσύρει και να αντικαταστήσει όποιος ενταχθεί στο πρόγραμμα είναι οι εξής:  Κλιματιστικά,  ψυγεία και καταψύκτες. Κάθε δικαιούχος θα έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει έως και 3 συσκευές.

Η διαδικασίας της αίτησης:

Η  αίτηση η υπαγωγής θα γίνεται  ηλεκτρονικά   στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στο gov.gr. Ο χρήστης  θα συμπληρώνει ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, τον αριθμό της παροχής δηλαδή τον αριθμό του μετρητή του ηλεκτρικού ρεύματος και θα δηλώνει ποιες συσκευές επιθυμεί να αποσύρει.

Το πληροφοριακό σύστημα θα αξιολογεί αυτόματα τις αιτήσεις των πολιτών με βάση τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και θα τους κατατάσσει στην αντίστοιχη κλίμακα επιδότησης.

Όταν ολοκληρωθεί η εξέταση των αιτήσεων, στα μέσα Ιουλίου, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τυπώσουν μέσω υπολογιστή το κουπόνι το οποίο θα παρουσιάσουν στον έμπορο για να υπολογιστεί η έκπτωση στην τιμή αγορά.

Ο έμπορος έχει την υποχρέωση, κατά την παράδοση των νέων συσκευών, να παραλάβει τις παλιές, οι οποίες πρέπει να είναι λειτουργικές, προκειμένου να τις παραδώσει για ανακύκλωση.

Η κυβέρνηση  εκτιμά ότι αλλάζοντας τις παλιές συσκευές με νέες τα νοικοκυριά θα εξοικονομήσουν έως 40% του ετήσιου ενεργειακού τους κόστους.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty − fourteen =

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Συνέντευξη του Δημάρχου Λαγκαδά Γ. Ταχματζίδη στη Euro Τηλεόραση (video)

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης, στη Euro Τηλεόραση και στον δημοσιογράφο, Αλέξανδρο Φερραίο. Στη συνέντευξη ο κ. Ταχματζίδης αναφέρθηκε...

Προληπτικές δράσεις κατά των κουνουπιών στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Εντείνονται προληπτικά οι δράσεις κατά των κουνουπιών στον δήμο Πυλαίας Χορτιάτη με εντολή του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη με αφορμή το κρούσμα ιού του Δυτικού...

Δημήτρης Βαρτζόπουλος: Η εφαρμογή της Σαρίας και η δικαιοδοσία του Μουφτή

Υπό κανονικάς συνθήκας η Σαρία δεν έχει θέση στην Ευρώπη. Είναι το γνωστό εθνικό ζήτημα, που μας υποχρεώνει, να προσπαθήσουμε, να εντάξουμε την δικαιοδοσία...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και ΚΔΑΠ στον Δήμο Λαγκαδά

Σε αναμονή της πρόσκλησης της ΕΕΤΑΑ για το νέο Πρόγραμμα «Προώθηση και Υποστήριξη Παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση και για την...

Πέτρος Δοϊρανλής: «Χρησιμοποιούν τις Χρυσές πλάτες του Ολυμπιονίκη Θανάση Βαγενά για προπαγανδιστική πολιτική»

Με νηφαλιότητα και επιχειρήματα, δίνει απαντήσεις ο Πρόεδρος των Λουτρών Λαγκαδά κ. Πέτρος Δοϊρανλής, στους επικριτές του, για το θέμα που προέκυψε τις προηγούμενες...

Όμιλος TITAN: Θετικά τα οικονομικά Αποτελέσματα του A’ Εξαμήνου 2022

Ισχυρές επιδόσεις το β’ τρίμηνο, με μεγάλη αύξηση του κύκλου εργασιών και ανάκαμψη της κερδοφορίας. Βρυξέλλες, 28 Ιουλίου 2022, 08:30 CEST – Ανακοίνωση αποτελεσμάτων δεύτερου...