Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
23.6 C
Thessaloniki
Αρχική LagadasPress.gr Πρόγραμμα ERASMUS+ του Ε.Κ Λαγκαδά στη Braga - Porto της Πορτογαλίας

Πρόγραμμα ERASMUS+ του Ε.Κ Λαγκαδά στη Braga – Porto της Πορτογαλίας

Το Ε.Κ. Λαγκαδά υλοποιεί Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια βίου Μάθησης ERASMUS+ εντός του σχολικού έτους 2024-2024 όπου 45 μαθητές και 10 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας έχουν ωφεληθεί και ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Διαφήμιση -

Το Erasmus+ είναι από τα πιο δημοφιλή και από τα πιο χρήσιμα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Ελλάδα φορέας υλοποίησης είναι το ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.). Καλύπτει όλα τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής, διατροφής και κατάρτισης των μαθητών.

Υπεύθυνος του προγράμματος Erasmus+ είναι ο εκπαιδευτικός: Παναγιώτης Γεωργέλλης  Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν 16 μαθητές και 2 καθηγητές του Ε.Κ. Λαγκαδά οι οποίοι προέρχονται από τον Τομέα Ηλεκτρολογίας Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.
Οι μαθητές πραγματοποίησαν επίσκεψη 16 ημερών στη BRAGA της ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ, από 12 έως 27 Απριλίου 2024 και συμμετείχαν στο πρόγραμμα με τίτλο:
«Solar Energy Revolution: Mastering the Art of Harnessing Solar Power with Photovoltaic Systems»

Οι μαθητές δήλωσαν για το πρόγραμμα Erasmus «… επιμορφωθήκαμε στον τομέα των φωτοβολταϊκών συστημάτων, της διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας και της βέλτιστης αξιοποίησης της.

Μάθαμε τις βασικές αρχές της ηλιακής ενέργειας και του φωτοβολταϊκού συστήματος να αναγνωρίζουμε τύπους φωτοβολταϊκών πάνελ.

Παρακολουθήσαμε σεμινάριο για τις αρχές της αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και για την κουλτούρα της Πορτογαλίας. Γνωρίσαμε νέους τρόπους διδασκαλίας και καινοτόμους μεθόδους Επισκεφτήκαμε εκπαιδευτικές δομές και κατανοήσαμε το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. Συζητήσαμε με τους μαθητές και ανταλλάξαμε ενδιαφέρουσες απόψεις για τη σχολική ζωή της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Επίσης υπήρχε ένα πλούσιο πρόγραμμα με πολιτιστικές επισκέψεις όπως στον καθεδρικό ναό της Braga, στο ιστορικό κέντρο, το Museu Etnográfico e Artístico, το Idol Fountain τα εκπληκτικά μοναστήρια Bom Jesus do Monte και Santuário de Nossa Senhora do Sameiro, καθώς και πλήθος άλλων σημείων πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Πραγματοποιήσαμε ολοήμερη εκδρομή στη πόλη Porto στον ποταμό Douro που διαθέτει ένα από τα αρχαιότερα ιστορικά κέντρα και είναι World Heritage Site by UNESCO από το 1996. Επισπευτήκαμε την πόλη  Guimarães από όπου προήλθε ο πρώτος βασιλιάς της Πορτογαλίας, την πόλη Coimbra και το ομώνυμο πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1290, την πόλη Aveiro που χαρακτηρίζεται ως η Βενετία της Πορτογαλίας με τις παραλίες του Ατλαντικού Ωκεανού…»

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι:

 Α/Α ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ
1 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
3 ΤΖΟΡΝΤΙ ΙΣΑΚΟΥ ΑΣΤΡΙΤ
4 ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ
5 ΦΩΤΙΟΣ ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ
6 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΝΙΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
7 ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΟΥΖΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8 ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
9 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΙ ΦΕΣΤΙΜ
10 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΠΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11 ΜΕΧΜΕΤ ΜΙΧΑΗΛ ΜΥΦΤΑΡΙ ΛΟΥΖΛΙΜ
12 ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
13 ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
14 ΜΙΧΑΕΛΑ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΣ
15 ΕΥΘΥΜΙΑ ΣΕΝΤΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
16 ΠΑΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Όλοι οι μαθητές θα πιστοποιηθούν με το EUROPASS MOBILLTY, που είναι ένα πιστοποιητικό αναγνωρισμένο σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Διαφήμιση -

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Λαγκαδά για την απόκτηση απολυτηρίου Γυμνασίου από ενήλικες

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο ΣΔΕ Λαγκαδά για το σχολικό έτος 2024 - 2025  και συνεχίζονται έως τις 15 Οκτωβρίου, καθημερινά από 5.00-8.00 μ.μ. στα γραφεία...

Βελόπουλος: «Κυβερνητικό έγκλημα η παρουσία Έλληνα στρατιωτικού στην τουρκική πρεσβεία»

Για «κυβερνητικό έγκλημα η παρουσία Έλληνα στρατιωτικού στην τουρκική πρεσβεία για τον εορτασμό της γενοκτονία των Ελλήνων» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης,...

Σ.Φάμελλος: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη οδηγεί στην καταστροφή τους Μυδοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού»

Δήλωση Σ.Φάμελλου για τα προβλήματα των μυδοκαλλιεργητών στην περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου. «Πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις Μητσοτάκη οδηγούν στην καταστροφή τους μυδοκαλλιεργητές του Θερμαϊκού» Μετά από...

Χ. Σταϊκούρας: «Απέχουμε μόλις 87 ημέρες από την απόδοση του Μετρό στους πολίτες της Θεσσαλονίκης»

«Η ολοκλήρωση της κατασκευής του Μετρό της Θεσσαλονίκης και η παράδοσή του στην υπηρεσία των πολιτών μετουσιώνει όλες τις επιδιώξεις που βρίσκονται στον πυρήνα...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε λειτουργία η πλατφόρμα υποβολής καταγγελιών από τους πολίτες

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε συνεχίζει τις πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού έχοντας στραμμένο το βλέμμα στο μέλλον και εναρμονιζόμενος με τις σύγχρονες απαιτήσεις, έθεσε σε λειτουργία μια νέα εφαρμογή για...

Έρχεται η 3η Λευκή Νύχτα στον Λαγκαδά με πλήθος εκδηλώσεων και μεγάλη συναυλία του Δήμου Αναστασιάδη

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Σύλλογος Επαγγελματιών δήμου Λαγκαδά, διοργανώνει την  3η Λευκή Νύχτα στην πόλη του Λαγκαδά, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια...