Με εντυπωσιακή επιτυχία και περισσότερους από 6000 επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Γεύσεις Ψυχής και Παράδοσης» του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη!
Το Ελαιόρεμα, το στολίδι της Πυλαίας, πλημμύρισε από κόσμο, μυρωδιές από σπιτικό τραπέζι και παραδοσιακές γεύσεις στο 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Ιουνίου. Μια πρωτοβουλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής τουριστικής προβολής με στόχευση την εξωστρεφή ανάπτυξη του δήμου, αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και απέδειξε ότι ο πολιτισμός περνά και από το τραπέζι!
Όπως τόνισε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Άρτεμις Αγαθοκλέους: «Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία και με τη δέσμευση να επιστρέψει, ακόμα πιο πλούσιο, το επόμενο καλοκαίρι! 6000 συμπολίτες μας ενώθηκαν σε μία γιορτή γεύσεων ψυχής και παράδοσης».
Ο Δήμος τίμησε, αλλά και ανέδειξε, με αυτόν τον τρόπο γεύσεις που μας ενώνουν με τις ρίζες μας, ανθρώπους που κρατούν ζωντανές τις παραδόσεις, αλλά και το σπουδαίο πολιτισμικό αποτύπωμα που αφήνουν στην τοπική κοινωνία οι σύλλογοι και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Ποντιακές και μικρασιατικές συνταγές, μακεδονίτικες πίτες και αυθεντικές μαγειρικές τεχνικές ζωντάνεψαν μέσα στο φυσικό τοπίο του Ελαιορέματος της Πυλαίας, ενώ οι επισκέπτες απόλαυσαν, πέρα από τα παραδοσιακά εδέσματα, ζωντανές επιδείξεις, διαγωνισμό πίτας, εργαστήρια για παιδιά και παραδοσιακούς χορούς.